palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere Aktuális munkák a Tisza-tónál

Aktuális munkák a Tisza-tónál

A hó megérkeztével és a keményebb fagyok beköszöntével immár fokozottan időjárásfüggő a Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezése.

A „K és H” Konzorcium tervei szerint mindenesetre az 5. héten – január 27. február 2. között – folytatódnak a hallépcső műtárgyának földmunkái és a terméskő burkolatok kialakítása, az üzemi út alatti műtárgynál és az ökológiai folyosó középső szakaszán, a réselt halátjáró blokkjainál pedig a szerkezetépítés. Itt, Kiskörén folyamatos a terméskő szállítása, az üzemi híd bal parti hídfőnél lévő depóniába hordják a beépítendő anyagot.
Tovább zajlik a hidromechanizációs kotrás a Kis-Tiszán a 0+000 - 0+700 és 5+100 - 5+400 szelvények között, valamint a X-es öblítő csatornán a 0+000 - 0+500 szelvények között.
Az érfűi térségben változatlanul a gyökérzónás kotrás, a VI-os öblítő csatorna környezetében pedig fakivágás jelenti az aktuális teendőt. Várhatóan hamarosan befejeződik az Aponyháti-csatorna főágának bekötése miatt végzett szárazkotrás a 0+000 - 0+150 szelvények között. Hasonló tevékenység helyszíne a VIII-as öblítő csatorna is.
A jobb part 146+600 - 146+930 töltéskilométer között szárazföldi kőszállítással párosul a vízoldali töltéslábba építendő partvédelmi mű kialakítása, a szállító járművek pedig a töltést a jobb part 147+650 töltéskilométernél keresztezik, ami a közlekedőktől fokozott figyelmet igényel.