palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere Aktuális munkák a Tisza-tónál

Aktuális munkák a Tisza-tónál

Az új évben, megújult erővel folytatódik a Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezése. A „K és H” Konzorcium tájékoztatása szerint a 3. héten, január 13. és 19. között Kiskörén változatlanul a hallépcső műtárgyának földmunkái adják a fő tennivalót.

Az ökológiai folyosó építésének helyszínén terméskő-szállításnak is szemtanúi lehetünk, mivel az üzemi híd bal parti hídfőnél lévő depóniába hordják az anyagot. (Az üzemi út téli kikötőbe vezető út és ártéri híd közötti szakaszán tavaly november 19-től a forgalmi rend megváltozott, az ideiglenes megkerülő útra terelik a járműveket, ezért az érintett szakaszon fokozott figyelmet kérünk a közlekedőktől.)
A jobb part 146+600 - 146+930 töltéskilométer között szárazföldi kőszállítással együtt jár a vízoldali töltéslábba építendő partvédelmi mű kialakítása, a szállító járművek pedig a töltést a jobb part 147+650 tkm-nél keresztezik, ami a közlekedőktől fokozott figyelmet követel. Szintén fokozott figyelem szükséges a jobb part, 150+000 tkm-nél, ahol a vízoldali töltésrézsű védelmére ugyancsak kőmű épül, ezért itt is gépek közlekedésére kell számítani.
Hidromechanizációs kotrás kezdődik a Kis-Tisza 0+000 - 0+700 és 5+100 - 5+400 szelvényei között, valamint a X-es öblítő csatorna 0+000 - 0+500 szelvényei között.
Az érfűi térségben (Abádszalók) folytatódik a lepelkotrás, a VI-os öblítő csatorna környezetében pedig fakivágás a soron következő teendő. Az Aponyháti-csatorna főágának bekötése okán szárazkotrás lesz 0+000 - 0+150 szelvények között, továbbá hasonló munkálatok zajlanak a VIII-as öblítő csatornán is.