palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere Forgalmi rend változásával járó munkák a Tisza-tónál

Forgalmi rend változásával járó munkák a Tisza-tónál

A Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője, a „K és H” Konzorcium tájékoztatása szerint a 47. héten, azaz november 18. és november 24. között Kiskörén folytatódnak a földmunkák az épülő hallépcső műtárgy nyomvonalán. Ugyanitt terméskő-szállításnak lehetünk szemtanúi, az üzemi híd bal parti hídfőnél lévő depóniába.

Az üzemi út téli kikötőbe vezető út és ártéri híd közötti szakaszán november 19-től a forgalmi rend változása várható, az ideiglenes megkerülő útra terelik át a járműveket, ezért az érintett szakaszon fokozott figyelmet kérünk a közlekedőktől.
Szintén fokozott figyelem szükséges a jobb part 146+900 töltéskilométere környezetében, ahol az árvízvédelmi töltést keresztező építési forgalomra kell számítani. Ugyanez érvényes a jobb part 150+000 tkm környezetében, ahol a vízoldali töltésrézsű kőburkolatának építését végző munkagépek közlekedése miatt útszűkület várható.
Befejeződtek a kotrási munkálatok a Kis-Tiszán, a kotróhajó jelenleg az 5+400 szelvényben horgonyoz. A 0+000 - 0+500 szelvények között november 18-án és 19-én várható hajómozgás a főmederbe. A Kis-Tisza 0+000 - 5+450 szelvényei között közlekedési akadály nincs. Ezen a helyszínen a kotrást a 0+000 - 0+700, a 1+250 - 1+950, valamint az 5+300 - 5+450 szelvények között végezte el a kivitelező.
Az elmúlt időszakban gyökérzónás kotrások is történtek, a Szilas-fok térségében 2 hektáron, az V-ös öblítő felső szakaszán pedig 6 hektáron. Mindkét esetben a munkaterületről már levonultak a gépek. Ezzel szemben az érfűi térségben megkezdődik a gyökérzónás kotrás.
Az V-ös öblítő felső szakaszának kotrásához és a VI-os öblítő mederfejlesztéséhez úgynevezett száraz kotrási technológiát alkalmaznak, az ehhez szükséges eszközök felvonulása szintén megkezdődik.