palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek „Ezt a tudást országosan elismerik”

„Ezt a tudást országosan elismerik”

– Engedjék meg, hogy gratuláljak és kifejezzem nagyrabecsülésemet és köszönetemet a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kollektívájának azért az áldozatos munkáért, amit a térségben élők biztonsága érdekében végeztek – fogalmazott beszédében dr. Kállai Mária, Jász-Nagykun-Szolnok megye kormánymegbízottja szeptember 6-án, a Milléri Szabadidő központban rendezett igazgatósági napon. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Szabó István, Szolnok alpolgármestere, dr. Nagy István és Varga László egykori vízügyi igazgatók, valamint több, nyugdíjba vonult kollégánk.

A kormányhivatal vezetője köszöntőjében kitért arra, hogy idén többszörös jubileumot ünneplünk: hatvan éve alakult meg a Szolnoki Vízügyi Igazgatóság, negyven esztendővel ezelőtt avatták fel a Kiskörei Vízlépcsőt és az idén 35 éve, hogy létrejött a Tisza-tó.
– Hat évtized, majd egy emberöltő. Ugyanúgy, mint egy ember életében, a vízügyesekében is a békésebb, nyugodtabb időszakok után küzdelmesebb napok jönnek.  De nem háborognak, teszik a dolgukat, hiszen amikor ezt a pályát választották, tudták mire vállalkoznak – jelentette ki.
Hozzátette: az elmúlt tizenöt év a kárelhárítás szempontjából különösen mozgalmas volt. 1999-ben, 2000-ben és 2006-ban, amikor az árhullámok elérték, vagy meghaladták az árvízvédelmi töltések magasságát, bizony nagy szükség volt a szakértelemre, ahhoz, hogy „megfogják” a folyót. Ezzel pedig rendelkezett az igazgatóság. Sok-sok küzdelmes nap után sikerült, és ismét az ember győzött a természet felett.
– Ezt a tudást országszerte elismerik, és amikor máshol van, baj igényt is tartanak rá. Így történt ez az idén is, amikor a Duna mellett bizonyították rátermettségüket az igazgatóság szakemberei – folytatta dr. Kállai Mária. Emlékeztetett arra, hogy a teljes vízügyi ágazat mintegy 60 százalékát a dunai védvonalakra koncentrálták, és a szolnoki igazgatóság állományának több mint a fele dolgozott a védekezésben.
Hangsúlyozta: kihívás eddig is volt bőven, s ez a jövőben sem lesz másként. A vízügyi szakemberek azonban bizakodóak, hiszen szakértelemmel, tudatos munkával sikerült újra kivívni a társadalom elismerését, s erre méltán lehet büszke az igazgatóság minden dolgozója.
A kormánymegbízott végezetül nagyrabecsülését és köszönetét fejezte ki az KÖTIVIZIG kollektívájának, majd kellemes kikapcsolódást kívánt az igazgatósági nap minden résztvevőjének.