palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek Árvízvédelmi rádió Szolnokról

Árvízvédelmi rádió Szolnokról

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vízkár-elhárítási tevékenysége került a közmédia hétfőn, Szolnokról jelentkező Árvízvédelmi Rádió műsorának fókuszába. A Galéria Étterem teraszán berendezett stúdió vendégeként Lovas Attila igazgató és Horváth Béla műszaki igazgatóhelyettes beszámolt többek között a KÖTIVIZIG szakembereinek szerepvállalásáról, nélkülözhetetlen irányító munkájáról a legutóbbi dunai védekezésben, a nagy tiszai árhullámoknál szerzett tapasztalatok kamatoztatásáról, először az országban  térségünkben alkalmazott helikopteres védekezés előnyeiről, igazgatóságunk specialitásáról, azaz arról, hogy a Közép-Tiszán oly gyakran egyszerre kell folytatnunk ár- és belvízvédekezést, valamint érintették az utóbbi évek fejlesztéseit.

Az új Vásárhelyi Terv atyjának is nevezett dr. Nagy István, a KÖTIVIZIG egykori igazgatója az élő műsorban szólt arról, hogyan született meg Szolnokon a koncepció alapja, felidézte az LNV-t hozó 2000 tavaszi árvízvédekezés főbb mozzanatait, beszélt az árvíz tározók létjogosultságáról, a hullámtéri lefolyási viszonyok javításának szükségességéről, a nagyvízi meder rendbetételéről.
Virágné Kőházi-Kiss Edit osztályvezető-helyettes a klímaváltozással, a hidrometeorológiai szélsőségek felerősödésével összefüggésben a vízvisszatartás fontosságára hívta fel a figyelmet, ismertetve ezzel kapcsolatban műszaki lehetőségeinket. Elmondta, hogy igazgatóságunk úttörő szerepet vállalt ebben is, ugyanis tavaly, az országban elsőként a KÖTIVIZIG védelmi szervezetébe integrálva megalakult a vízhiány-kárelhárítási szakcsoport.      
Az Árvízvédelmi Rádió ma Kisköréről jelentkezik, a műsorban hallhatjuk Fejes Lőrincet, kiskörei szakaszmérnökünket.