palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek Szolnok-projekt: munkaterületté válik a Béres József sétány

Szolnok-projekt: munkaterületté válik a Béres József sétány

A szolnoki árvízvédelmi fejlesztés közvetlen munkaterülete immár kiterjed a Béres József sétány partközeli részére is, ezért azt hétfőtől - a Tiszavirág gyaloghíd hídfőjének kivételével - a kivitelező munkavédelmi kerítéssel lezárja.

A Tiszán tavasszal levonult árhullám nem okozott károkat a projekt keretében eddig megépült és építés előtt álló védműszakaszokon, a vízállás pedig lehetővé teszi, hogy folytatódjon a tavaly, augusztus utolsó napjaiban megkezdődött, európai uniós támogatással megvalósuló, 2,4 milliárd forint összköltségű beruházás.
A kivitelezés eljutott abba a fázisba, amely közvetlenül érinti a szolnokiak kikapcsolódásának egyik méltán kedvelt helyszínét, a Tisza-parti sétányt. Ezért a Béres József sétány partközeli sávját várhatóan június 10-étől, azaz hétfőtől lezárja a kivitelező. A korlátozás nem érinti a Tiszavirág gyaloghidat, s az arra fel-, illetve levezető utakat. A környező épületekbe, intézményekbe történő közlekedés is módosulni fog.
A partnerség jegyében a projektgazda Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a kivitelező konzorcium munkatársai a polgármesteri hivatal illetékeseivel, valamint az érintettekkel ismertették, egyeztették a várható változásokat. Mint azt már többször hangsúlyoztuk, igazgatóságunk megtesz mindent annak érdekében, hogy a megyeszékhely lakóinak a legkisebb kellemetlenséggel járjon a beruházás, de a mostani korlátozás nélkülözhetetlen velejárója a kivitelezésnek. Ehhez kérjük a szolnokiak megértését és türelmét!