palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek Multiplikátor hatású bicikliút

Multiplikátor hatású bicikliút

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság beruházásában, Kőtelek és Tiszasüly között, az árvízvédelmi töltésen megépítendő kerékpárút multiplikátor hatását emelte ki a projekt indítása alkalmával szervezett lakossági fórumon Lovas Attila szerdán Kőtelken, a polgármesteri hivatalban. A KÖTIVIZIG igazgatója ugyanis rámutatott arra, hogy a 600 millió forintos projekt egyik legfontosabb közvetett célja a turisztikai attrakciófejlesztés révén helyi gazdaság élénkítése, a foglalkoztatottság növelése.

Részletesen ismertette a beruházást, s úgy vélte, hogy ennek köszönhetően a Tisza-tavi turizmus vérkeringésébe intenzívebben bekapcsolódhat a két érintett település. Mint mondta, a Kiskörei Vízlépcső üzemi hídját tavaly csaknem 20 ezer biciklis vette igénybe, azaz vélhetően ennyien kerekezték körbe a Tisza-tavat. Valószínű, hogy jelentős részük szívesen folytatja majd dél felé útját, így sokan fogják használni a megépítendő 11,89 kilométeres új szakaszt.    
Reményét fejezte ki, hogy az utat a kivitelezés befejezési határideje előtt, a jövő évi nyári turisztikai szezon kezdetén birtokba vehetik a természetközeli kikapcsolódásra vágyók. A építkezés esetlegesen kellemetlenségeket is okozhat a helybelieknek, ezért türelmüket, megértésüket kérte. Felhívta a figyelmüket arra, hogy a projekt igazán akkor lesz kerek, ha a helybeliek is adnak hozzá, például oly módon, hogy plusz információkat kívánnak megosztani a kerékpárutat használókkal. Végezetül a partnerség jegyében arra biztatta a jelenlévőket, hogy véleményükkel, javaslataikkal támogassák a beruházás megvalósítását. Jelezte: az interaktív információcsere egyik lehetőségeként hamarosan létrejön a projekt internetes honlapja.