palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Pályázati felhívás Tiszafüred

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVIZIG, 5000 Szolnok, Boldog Sándor István krt. 4., telefon: 06(56)375-111, fax: 06(56)343-801) - továbbiakban: Kiíró – az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvényben, illetve az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007. (X. 4.) Kormány rendeletben foglaltak alapján nyilvános egyfordulós pályázat keretében határozott időre, maximum 15 évre bérbe adja a Magyar Állam tulajdonában, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vagyonkezelésében lévő, Tiszafüred 05 hrsz-ú kivett Tisza folyó és a Tiszafüred 04/12 hrsz. g alrészletű kivett víztározó megnevezésű ingatlanokból mindösszesen 37.020 m2 víz- és földterületet - a Tisza-tavi kódexben leírtakkal összhangban – turisztikai hasznosítás céljából.


A bérbeadásra tervezett ingatlan bérleti díja

Minimum 4.147.000 Ft/év

Jelige: Tiszafüred turisztikai célú beruházás


A jelen ajánlattételi felhívás terjedelmi korlátaira tekintettel a pályázati felhívás tárgyát képező ingatlanokkal kapcsolatos további információk a „Részletes tájékoztatóban” találhatóak. A pályázaton való részvétel feltétele az adott ingatlanokra vonatkozó pályázati dokumentáció megvásárlása, amely magában foglalja a „Részletes tájékoztatót”. A pályázati dokumentáció 10.000,-Ft vissza nem térítendő ellenértékért átvehető a pályázati felhívás közzététele napjától a pályázati ajánlat leadása napjáig, hétfőtől-csütörtökig 9-11 óra, valamint 13-15 óra közötti időszakban a Kiíró fenti címén, a VIII. em. 8.36 irodában. A pályázati dokumentáció ellenértékét az átvétel előtt – személyesen átadott - sárga csekken történő befizetéssel vagy az átutalás tényét bizonyító bizonylat (KÖTIVIZIG MÁK 10045002-01712096-00000000 számú számlájára) bemutatása mellett kell teljesíteni.

A pályázati ajánlatnak tartalmaznia kell:
- az ajánlattevő nevét, székhelyét (lakóhelyét) azonosító adatait,
- az éves bérleti díj megjelölését (a nettó érték és az ÁFA érték külön feltüntetésével),
- a NAV 30 napnál nem régebbi, eredeti igazolását arról, hogy a pályázónak 60 napnál régebbi lejárt esedékességű köztartozása (adó-, vám-, járulék és egyéb, az államháztartás más alrendszereivel szemben fennálló kötelezettsége) nincs,
- a pályázó nyilatkozatát (a pályázati dokumentációban lévő minta alapján) az alábbiakról:
-    pályázó nem esik a 2007. évi CVI. törvény 25. §. (1) bekezdésben meghatározott, szerződéskötést kizáró okok alá,
-    a pályázónak nincs a kiíróval szemben fennálló, lejárt esedékességű tartozása,
-    a pályázó megfelel a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. §. (1) bekezdés 1. pont b), ba), bc)-bd) bekezdéseiben foglaltaknak.
- a Tiszafüredi Önkormányzat támogató nyilatkozatát a létesítmény üzemeltetése kapcsán.
- a 414.700,- Ft összegű ajánlati biztosíték megfizetését igazoló bizonylatot,
- a „Részletes tájékoztatókban” szereplő, a bérlettel kapcsolatos kikötések maradéktalan elfogadásáról szóló nyilatkozatot.

A pályázati ajánlat tartalmi elemeiként meghatározott –fent részletezett-  dokumentumok, okiratok hiánya a pályázaton való részvételből való kizárást vonhatja maga után, Kiíró egyszeri hiánypótlásra biztosít lehetőséget.
A pályázatok elbírálására a pályázat kiírója jogosult.

A pályázatok elbírálása során a pályázatok rangsorolásakor alkalmazandó értékelési szempontok:
1.    megajánlott bérleti díj összegének nagysága – értékelési súlyszám: 50,
2.    kikötő üzemeltetés területén szerzett tapasztalat – értékelési súlyszám: 50%,

Az egyes értékelési szempontoknál adható maximális pontszám 10, a legjobb ajánlat kap 10 pontot, a többi ajánlat pontszáma arányosítással kerül kiszámításra. Az egyes ajánlatok pontértékét a súlyozással figyelembe vett pontok összege adja. A pályázat nyertese a legmagasabb pontszámot elért pályázó.

A bérleti szerződés megkötésének feltétele, hogy a nyertes pályázó a 2023. évi bérleti díj megfizetését vállalja a Kiírónak az ingatlan birtokbaadása napjáig. A továbbiakban az éves díj befizetése egy összegben előre a tárgyév június 30. napjáig történik, a Bérbeadó által megküldött számla alapján.

A kiírásban megjelölt ajánlati biztosítékot a pályázó a Kiíró MÁK 10045002-01712096 egyszámlájára a pályázat benyújtását megelőzően köteles befizetni. A befizetett ajánlati biztosítékot a Kiíró a nem nyertes ajánlattevőknek a pályázat elbírálását követő 15 munkanapon belül visszafizeti. Az ajánlati biztosíték után Kiíró kamatot nem fizet. A nyertes pályázó által befizetett ajánlati biztosíték a bérleti díjba beszámításra kerül.

Amennyiben az ajánlattevő ajánlati kötöttségének ideje alatt ajánlatát visszavonja, az általa befizetett ajánlati biztosítékot elveszti.

Kötelezően vállalt ajánlati kötöttség a pályázati határidő lejártának napját követő 60 nap.               
A bérletre vonatkozó pályázati ajánlatokat egy (1) db zárt, cégjelzés nélküli borítékban a jelige feltüntetésével, 3 eredeti, cégszerű aláírással ellátott példányban kell benyújtani személyesen, vagy meghatalmazott útján, hétfőtől-csütörtökig 9-11 óra, valamint 13-15 óra közötti időszakban, legkésőbb 2023. július 10. napján 14,00 óráig a Kiíró alábbi címen található irodájában: 5000 Szolnok, Boldog Sándor István krt. 4.  8. emelet, 8.36 sz. iroda. A pályázati kiírásokkal kapcsolatban kiegészítő tájékoztatás Markót Emesétől kérhető, az alábbi telefonszámon: 06-56/501-900/20133. Az ajánlatok beérkezését az átvevő személy által kiállított átvételi elismervény bizonyítja.

Amennyiben a pályázat benyújtásának határideje lejártát követően érkezik a megjelölt címre, a kiíró az elkésett pályázatok átvételét – annak elkésettsége okán – jogosult megtagadni.

A pályázati ajánlatok bontására 2023. július 11. napján 10 óra 30 perckor, a Kiíró hivatalos helyiségében kerül sor, azon a pályázat kiírójának képviselői vesznek részt.

A pályázati ajánlatokat magyar nyelven kell benyújtani.

A pályázó az ajánlattételi határidő lejártáig módosíthatja, vagy visszavonhatja pályázati ajánlatát. Az ajánlattételi határidő lejártát követően a benyújtott ajánlatok nem módosíthatók.

A pályázati ajánlatok elbírálása a pályázati határidő lejártát követő 15 napon belül történik, melyet a Kiíró egy alkalommal legfeljebb 15 nappal meghosszabbíthat.

A Kiíró a pályázati ajánlatok elbírálására vonatkozó döntéséről írásban, a pályázati ajánlatok elbírálását követő 8 napon belül, illetve az elbírálási határidő esetleges meghosszabbításának lejártát követő 8 napon belül tájékoztatja a pályázókat.

A pályázat Kiírója fenntartja jogát, hogy:
•    a nyertes pályázó visszalépése vagy a vele történő szerződéskötés meghiúsulása esetén kiíró jogosult a  nyertes ajánlattevőt követő legkedvezőbb ajánlatot benyújtó ajánlattevővel szerződést kötni,
•    a pályázati eljárást érvényes ajánlatok esetén is eredménytelennek nyilvánítsa,
•    a pályázótól technikai-formai kérdésekben, írásban felvilágosítást kérhet annak előrebocsátásával, hogy a pályázó ezzel kapcsolatos írásbeli válasza semmilyen formában nem eredményezheti a pályázati ajánlatban megfogalmazott feltételek olyan változását, amely az értékelés során a beérkezett pályázatok sorrendjét módosíthatná.
•    A szerződés a nyertes kihirdetésével nem jön létre automatikusan, Kiírót szerződéskötési kötelezettség nem terheli.

A Kiíró jogfenntartó nyilatkozata alapján tett intézkedése miatt a pályázó kártérítési igény előterjesztésére nem jogosult.

Eredménytelen a pályázati eljárás, ha:
•    nem érkezett pályázati ajánlat,
•    kizárólag érvénytelen pályázatok érkeztek,
•    egyik pályázó sem tett a pályázati felhívásban foglaltaknak megfelelő ajánlatot,
•    valamelyik pályázó az eljárás tisztaságát, vagy a többi pályázó érdekeit súlyosan sértő cselekményt követ el.
•    fentieken túl amennyiben a pályázat Kiíró a pályázati eljárás eredménytelennek nyilvánításáról döntött                                           

Érvénytelen a pályázati ajánlat, ha:                               
•    azt a pályázati felhívásban meghatározott, illetve szabályszerűen meghosszabbított pályázati határidő lejárta után nyújtották be,
•    olyan pályázó nyújtja be, aki a Kiíróval szemben korábbi fizetési kötelezettségét nem teljesítette,
•    a pályázó nem csatolta a NAV igazolását, hogy nincs 60 napnál régebben lejárt esedékességű köztartozása (adó-, vám, társadalombiztosítási járulék és egyéb az államháztartás más alrendszereivel szemben fennálló fizetési kötelezettsége),
•    ha a pályázó nem csatolja arra vonatkozó nyilatkozatát, hogy nem esik a 2007. évi CVI. törvény. 25. §. (1) bekezdésben meghatározott, szerződéskötést kizáró okok alá,
•    ha a pályázó nem csatolja arra vonatkozó nyilatkozatát, hogy megfelel a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. §. (1) bekezdés 1. pont b), ba), bc)-bd) bekezdéseiben foglaltaknak.
•    a pályázó az ajánlati biztosítékot nem, vagy nem az előírásoknak megfelelően bocsátotta rendelkezésre,
•    az nem felel meg a pályázati felhívásban, ill. a „Részletes tájékoztatóban” meghatározott feltételeknek,
•    ha a pályázó bérleti díj ajánlata a minimum összeget nem éri el,
•    ha a pályázó előzetesen nem vásárolta meg a pályázati dokumentációt,
•    „a bérlettel kapcsolatos kikötések” maradéktalan elfogadásáról szóló írásos nyilatkozata hiányzik.             


Szolnok, 2023. június 09.

Lovas Attila
igazgató