palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere Rólunk írták : Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. köszönő levele Dr. Fazekas Sándor Miniszter Úrhoz

Rólunk írták : Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. köszönő levele Dr. Fazekas Sándor Miniszter Úrhoz

Dr. Fazekas Sándor miniszter úrnak
Vidékfejlesztési Minisztérium
Budapest
Kossuth tér 11.

Tisztelt Miniszter Úr!

Amint arról decemberben beszámoltunk, fennállása óta még nem volt olyan bőséges halszaporulat a Tisza-tavon, mint a múlt évben. A több milliárd forint értékű ivadékállomány biztonságos átteleltetése rendkívül nagy felelősséget rótt ránk. Ennek érdekében igyekeztünk is minden tőlünk telhetőt megtenni, de olyan üzemrendi akadályba ütköztünk, amelynek elhárításáért Miniszter úrhoz kellett folyamodnunk.


A Miniszter úr által engedélyezett magasabb téli vízszint nagyon sokat segített, ám február végére a tározó egyik részén ennek ellenére is halpusztulással fenyegető oxigénhiányos állapot alakult ki. Szeretném azonban elmondani, hogy a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóságtól azonnali segítséget kaptunk a veszély elhárítására. Kérésünkre a Kiskörei Szakaszmérnökség március elsején megnyitotta a terület vízellátását biztosító zsilipet, és ezzel a krízishelyzetet sikerült felszámolni.

Most, hogy a halállomány sikeresen áttelelt, szeretnénk ismételten köszönetet mondani azért a segítségért, amelyet egyrészt közvetlenül Miniszter úrtól, másrészt a felügyelete alá tartozó szervektől kaptunk az állami tulajdont képező, de elsődlegesen mégis a térség érdekeit szolgáló halállomány megőrzése ügyében.

Tiszafüred, 2011. március 22.

 

Hegedüs Gábor
ügyvezető igazgató