palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Közérdekű 32/Ti/2022. számú Hajósoknak szóló hirdetmény

32/Ti/2022. számú Hajósoknak szóló hirdetmény

A Tisza-tó üzemrendjével és a Kisköre-felső vízmércén mért +680 cm-es vízszintnél alacsonyabb, várhatóan folyamatosan csökkenő vízszint miatt előállt változatos mederviszonyok miatti fokozott figyelmet igénylő közlekedéssel kapcsolatos hirdetmény.

A víziközlekedésről szóló 2000. évi XLII. törvény 56. paragrafusában kapott felhatalmazás és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása alapján az alábbi hirdetményt teszem közzé:
Értesítem a vízközlekedés résztvevőit és a hajózásban érdekelteket, hogy a Tisza-tó Kisköre-felső vízmércén mért vízszintje a következő időszakban várhatóan továbbra is folyamatosan csökkenni fog.
A Kisköre-felső vízmércén mért +680 cm-es „turisztikai célú” hajózási vízszintnél alacsonyabb vízszint állt elő és a vízszint várhatóan folyamatosan tovább fog csökkenni.
Jelen Hajósoknak szóló hirdetmény visszavonásig érvényes.
Felhívom a vízi járművek vezetőinek figyelmét, hogy a Tisza-tavon és annak térségében fokozott körültekintéssel közlekedjenek az alacsony és a tovább csökkenő vízszint, valamint a változatos mederviszonyok miatt is.
A hirdetményben foglalt szabályozás betartása, illetve végrehajtása a vízközlekedésben résztvevők részére az 57/2011. (XI. 22.) NFM rendelettel kihirdetett Hajózási Szabályzat I. részének 1.22 cikkében, valamint II. részének 1.11. cikkében foglaltak alapján kötelező.

Budapest,2022. augusztus 9.

Budapest Főváros Kormányhivatala
Országos Közúti és Hajózási Hatósági Főosztály
Hajózási Engedélyezési és Ellenőrzési Osztály