palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Kitüntetettek Kitüntetett kollégáink

Kitüntetett kollégáink

Rangos elismerésben részesült két kollégánk a Magyar Hidrológiai Társaság május 24-én, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott közgyűlésén. Dr. Kovács Sándor, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság nyugalmazott vízrajzi osztályvezetője, szakértője Dr. Schafarzik Ferenc emlékérmet, míg Richter József Richárd, a KÖTIVIZIG Kiskörei Szakaszmérnökségének területi felügyelője Pro Aqua emlékérmet vehetett át.

Dr. Kovács Sándort 44 éve köti hivatása a Tiszához, egy évtizede pedig oktatja is a fiatalabb mérnök generációkat a bajai Eötvös József Főiskolán, illetve a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karán. A nevéhez számos jelentős munka, innováció kapcsolható: így a VTT koncepció és a Tisza-völgyi üzemirányítási rendszer kidolgozása, a mértékadó árvízszintek újbóli meghatározása, a nagyvízi mederkezelési tervek, a 2D modellezés, de az árapasztást és a nagyvízi vízszállító képesség javítását szolgáló feladatok tudományos hátterének megteremtése is hozzá fűződik.
Richter József Richárd a Kiskörei Szakaszmérnökség területi felügyelője ellátja a Tisza-tó vízkészletére támaszkodó öntözőfürtök vízszolgáltatási tevékenységének irányítását. Ezen kívül ápolja az 1940-ben üzembe helyezett Tiszafüredi öntözőrendszer hagyományait, a fennmaradt írásos anyagait.