palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Közérdekű Forgalomkorlátozás a töltésen Doba és Nagykörű között

Forgalomkorlátozás a töltésen Doba és Nagykörű között

Tájékoztatjuk az árvízvédelmi töltésen közlekedőket, hogy a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kezelésében lévő Doba-Kanyari árvízvédelmi szakaszon az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem együttműködése kapcsán a Tisza folyó jobb part 87+650 töltéskilométer szelvényben monitoring rendszer kerül telepítésre az árvízvédelmi töltés víztartalmának és pórusvíznyomása változásának megfigyelése érdekében. Ez a jövőben segít megérteni a meglévő töltésekben lejátszódó folyamatokat az aszályos és nagyvizes időszakokban. Emiatt 2022. április 27. és április 29. között teljes útlezárására kerül sor a Tisza folyó jobb part 87+542 – 91+044 töltéskilométer szelvényei (a Dobai I. szivattyútelep és a Nagykörű közigazgatási külterületén található „Keskenyi” új árvízvédelmi töltésszakasz) között.

Ebben az időszakban az árvízvédelmi töltésre fel lehet hajtani, a munkával érintett területek kivételével a horgászhelyek megközelíthetők, azonban az árvízvédelmi töltésen a hosszirányú közlekedés nem biztosított. Kérjük az elsőrendű árvízvédelmi töltésen közlekedőket, hogy vegyék figyelembe a kihelyezett forgalomkorlátozási jelzéseket, és fokozott körültekintéssel haladjanak a munkavégzéssel érintett területen környezetében!
Kérjük, indulás előtt mindig tájékozódjanak az aktuális munkavégzés helyszíneiről és a forgalomkorlátozásokról igazgatóságunk honlapján (www.kotivizig.hu), a KÖTIVIZIG Szolnoki Szakaszmérnökségén. A munkálatok idejére szíves együttműködésüket és megértésüket kérjük!