palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Kitüntetettek Gátőrkardot kapott Dr. Hoffmann Imre

Gátőrkardot kapott Dr. Hoffmann Imre

Nyugdíjba vonulása alkalmából és munkájának elismeréseként a vízügyi ágazat legrangosabb kitüntetését, a Gátőrkardot vehette át március 1-jén Dr. Hoffmann Imre volt közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár. Az ősszel leköszönt vezetőt otthonában, Rákóczifalván kereste fel Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) főigazgatója és Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatója.

Dr. Hoffmann Imre – aki egykoron Jász-Nagykun-Szolnok megye tűzoltó parancsnokaként, majd katasztrófavédelmi igazgatójaként dolgozott – 2012-től 2020-ig vezette helyettes államtitkárként a vízügyi szolgálatot a Belügyminisztériumban. Irányítása alatt elvárás lett a szakmaiság, a fegyelem és a pontosság. Tevékenysége idején az ágazat meghatározó szerepet kapott az ország vízgazdálkodásában, nemcsak az ár- és belvízvédelem, de az öntözés és az aszálykár-elhárítás területén is.
A „Dr. Hoffmann Imre VÍZÜGY” gravírozással ellátott Gátőrkardot kiemelkedő szakmai teljesítményéért, példamutató munkahelyi magatartásáért és a védekezési feladatok kiszolgálásáért vehette át Láng István OVF főigazgatótól. Az elismerés mellett az ünnepelt a szakmai tevékenységét összegző szöveges-fényképes kiadványt, valamint a működése alatt történt jelentősebb vízügyi eseményeket összefoglaló filmet kapott munkatársaitól.
A vízügyért végzett munkáját ezúton is köszönjük!