palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Látványos felvételek a Tiszáról és hullámteréről

A Közép-Tisza-vidéki Igazgatóság (KÖTIVIZIG) megbízásából, a Danube Floodplain nemzetközi projekt keretében elkészült az a rövid ismereterjesztő kisfilm, amely magát a projektet és a KÖTIVIZIG működési területén kijelölt Fokorú-pusztai töltésáthelyezés mintaterületét, valamint az ehhez kapcsolódó vizsgálatok eredményeit mutatja be.

A projekt nemzetközi és hazai szinten a Duna mellett a leghosszabb és legjelentősebb mellékfolyójára, a Tiszára is fókuszál.
A kisfilm látványos képsorokon, drónfelvételeken és animációkon keresztül érzékelteti a műszaki-mérnöki beavatkozásoknak a pozitív hatásait mind árvízkockázat-csökkentő, mind pedig ökológiai szempontból.
Csodálatos képsorok a Tiszáról és hullámteréről; de megszólalnak a projektben más magyar partnerek is, így a Szegedi Tudományegyetem, és a KÖTIVZIG által bevont Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság, valamint a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont (REKK) szakemberei is.
A filmet a Természetfilm.hu Egyesület készítette, akik neve sokaknak ismerősen csenghet, hiszen ismereterjesztő dokumentumfilmjeik mellett a természetért, környezetünkért is rendszeresen aktívan cselekednek, többek között a már népszerű PET Kupa és társrendezvényeinek szervezésével és megrendezésével.  
A filmet az alábbi linken keresztül nézhetik meg: https://youtu.be/qI7-BlotlfM