palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Vízrajz Hidrometeorológiai elemzések Átlagos őszutó kevés csapadékkal

Átlagos őszutó kevés csapadékkal

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére novemberben átlagosan 19,2 milliméter csapadék hullott, ami kevesebb, mint fele a sokéves 11. havi értéknek. Az 5 fokos havi átlaghőmérséklet ugyanakkor megfelel az ilyenkor megszokottnak.

A KÖTIVIZIG kiemelt mérőállomásainak adatai alapján az ősz utolsó hónapjában területi átlagban 19,2 milliméter csapadékot jegyezhettünk fel, ami 21,8 mm-rel kevesebb a sokéves novemberi átlagnál. A legtöbb havi csapadékmennyiséget Jászkiséren (26,8 mm), legkevesebbet pedig Mezőtúron (11,2 mm) tapasztaltuk. Szolnokon 19,5 mm esett.
A Jászkunság székhelyén 5 Celsius fokos havi átlaghőmérsékletet regisztráltak, ami 0,1 fokkal alacsonyabb a novemberi sokéves átlagnál. A legmelegebb 4-én volt, amikor 15,9 fokot mutatott a hőmérő, a leghidegebb pedig 22-én, amikor reggel mínusz 5,2 fokig hűlt le a levegő. A hónap folyamán egyébként 7 fagyos napban volt részünk. A szürkeség jellemezte az elmúlt hónapot, miután a havi napfénytartam mindössze 35,9 órát tett ki.