palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Kitüntetettek Elismerés gát- és csatornaőreinknek

Elismerés gát- és csatornaőreinknek

Példamutató munkájáért főigazgatói oklevelet kapott Csima Zoltán és Podani György, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság gát- és csatornaőre. A kitüntetetteknek az elismerést Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője adta át szeptember 4-én a Belügyminisztériumban.

Csima Zoltán 1997 februárjától dolgozik a KÖTIVIZIG Szolnoki Szakaszmérnökségén. Példaértékű szorgalommal és felelősségtudattal végzi a gát- és csatornaőri, illetve a reá osztott feladatokat. Elhivatottan közreműködik Szolnok önkormányzata és a KÖTIVIZIG kapcsolatának erősítésében, szakmai hozzáértésével hosszú évek óta öregbíti az igazgatóság hírnevét. Az elmúlt évek folyamán nem csak részt vett az ár- és belvízvédelmi védekezésekben, hanem irányítói szerepet is vállalt azokban. Munkájára az alaposság és megfontoltság jellemző.

Podani György 2011 januárban kezdte vízügyi pályafutását a Mezőtúri Szakaszmérnökségen. Először az Óballai, majd 2013-től az Alcsi őrjárásban látja el gát- és csatornaőri szolgálatát. Munkája során mindig magas színvonalra, precizitásra törekszik, amelyhez hivatástudat társul. A védekezések alkalmával szintén példás helytállás jellemzi a tevékenységét.