palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek PET-kalózok segítsége Kiskörén

PET-kalózok segítsége Kiskörén

A Közép Tisza-vidéki  Vízügyi Igazgatóság  által a Kiskörei vízlépcső felvizéről kitermelt száznegyven köbméter hulladékot szelektálták és bálázták PET-kalózok augusztus 26. és 29. között Kiskörén.

Az árhullámokkal idén is nagy mennyiségű, uszadékfából és háztartási szemétből álló szennyezés érkezett a Kiskörei vízlépcsőhöz. A felhalmozódott uszadék egyrészt a turisztikailag frekventált terület környezetét szennyezi, másrészt veszélyezteti a duzzasztómű üzembiztonságát, ezért nélkülözhetetlen az eltávolításuk.
A vízlépcsőnél július 26-tól elrendelt III. fokú vízminőségvédelmi kárelhárítási készültség keretében a KÖTIVIZIG a duzzasztómű felvizéről eddig 80 köbméter kommunális hulladékot (jórészt PET-palackot), 130  köbméter tüzelőanyagként hasznosítható szerves anyagot (uszadékfát) és 1806 köbméter egyéb szerves anyagot távolított el.
A parton kirakodott katré szelektálásában és bálázásában segédkeztek a közelmúltban a PET-kalózok. A civil környezetvédők 4 nap alatt 140 köbméter, a vízügyi igazgatóság által kitermelt hulladék ártalmatlanításában működtek közre. Ezúton is köszönjük munkájukat.