palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek Különdíjas lett a KÖTIVIZIG csapata

Különdíjas lett a KÖTIVIZIG csapata

A Tisza-tó napja idei eseménysorának keretében május 10-én, Tiszafüreden megrendezett V. Rendőr Triatlon versenyen - mint a legegységesebb csapat – különdíjban részesült a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 12 fős gárdája, összetettben pedig a harmadik helyezést érte el.

A hagyományosnak tekinthető versengésen három versenyszámban mérték össze erejüket és ügyességüket a csapatok. Elsőként a 200 méteres sárkányhajó futamot indították el, ahol a KÖTIVIZIG lányai és fiai harmadikként siklottak be a célba. Ezt követően tüzet gyújtottak a csapatok, hogy a második feladatnak eleget téve vadból készült elő- és főételt, valamint mézes-diós desszertet készítsenek. A Szabadtűzi Lovagrend tagjaiból álló zsűrinek ízlett/tetszett az igazgatósági kollégák produkciója, ezt bizonyítja, hogy ezüst minősítéssel ismerték el a KÖTIVIZIG májpástétomát, vaddisznó pörköltjét, dióval töltött sült almáját, s nem utolsó sorban diós-mézes palacsintáját. A triatlon harmadik versenyszámát a Bajnokok Ligája rendőr-módra elnevezéssel hirdették meg, ebben olyan – főként ügyességi - feladatok szerepeltek, mint például az autó-tolás, kerékpár-húzás, síléc-szerű egyszerre lépegetés és lasszózás.
A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság csapata (tagjai: Bokor Csaba, Cédulás Anikó, Csima Zoltán, Fejes Tóth Ernő, Fodor József, Fodorné Mészáros Tünde, Gaál Anikó, Morvai Gábor, Nagy Tamás, Tóth Péter, Törőcsik Tamás és Újszászi Ferencné) összetettben az előkelő harmadik helyen végzett.  Ezen kívül különdíjat is „bezsebelt” a KÖTIVIZIG alakulat, nevezetesen a legegységesebb csapat címet érdemelte ki.  
A Tisza-tó napja további programjaként másnap, május 11-én elrajtolt az Intersport Tour de Tisza-tó kerékpáros mezőnye, s megkerülte a tározót a töltésen.