palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek Árvizes szakemberek konferenciája

Árvizes szakemberek konferenciája

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság május 7-9. között Szarvason, a Liget Wellness és Konferencia Hotelben rendezte meg az országos Árvízvédelmi, Folyó- és tógazdálkodási és Vízminőségi Ágazati Konferenciát.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóságtól és a 12 területi vízügyi igazgatóságtól több mint 100 szakember érkezett az eseményre. Olyan meghatározó feladatokról cseréltek véleményt, mint az Árvízi Kockázatkezelési Terv jelenleg zajló felülvizsgálata, beleértve az Európai Bizottság ország-specifikus értékelésében megjelent, további kockázatkezelési tervezésre vonatkozó ajánlásait; a Tisza-völgyi üzemirányítási projekt eredményei és a projekt lezárását követő ágazati feladatok, amelyek lehetővé teszik, hogy rendszerbe szervezve a mindenkori helyzethez igazodóan a legkedvezőbb árapasztást megcélzó üzemvitelt alakítsunk ki az ország legveszélyeztetettebb területén. A szakmai értekezlet érintette a hajózási fejlesztéseket, az ágazati országos felmérési tervet, a tógazdálkodási feladatokat, az országos léptékű, megvalósulás alatt álló projekteket, valamint a szakterületen működő két országos munkacsoport előző éves munkájának bemutatását is.
A konferencia résztvevői a szakmai program keretében ellátogattak a Békésszentandrási duzzasztóműhöz, ahol Megyeri Mihály szakaszmérnök (KÖVIZIG) tartott tájékoztatót a vízlépcsőről és a hozzá tartozó műszaki létesítményekről.