palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Kitüntetettek Állami kitüntetés Fehér Károlynak

Állami kitüntetés Fehér Károlynak

Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztésére Áder János, a Magyar Köztársaság elnöke nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a Magyar Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozata kitüntetést adományozott Fehér Károlynak, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztálya kiemelt műszaki referensének, igazgatósági főgépésznek.

Az idén januárban nyugdíjba vonult kollégánk a hazai árvízvédelem területén végzett lelkiismeretes szakmai munkája elismeréséül vehette át a kitüntetést az 1848. március 15-i forradalom 171. évfordulója alkalmából a Belügyminisztériumban március 14-én rendezett központi ünnepségen.
Fehér Károly okleveles gépészmérnökként végzett Miskolcon, a Nehézipari Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságnál 1998-óta dolgozott igazgatósági főgépészként, ahol többek között a stabil szivattyútelepek gépészeti rekonstrukciós terveinek kidolgozásában, valamint a megvalósítás műszaki ellenőrzésében vett részt. Az ezredforduló nagy ár- és belvízi védekezéseit követő helyreállítási munkáknál műszaki ellenőrként több gépészeti jellegű beruházást irányított. Az igazgatóságon jelenleg is folyamatban lévő nyomócső bélelési technológia bevezetése nagymértékben köszönhető az újításokra is fogékony szakmai érdeklődésének. Az évek során több nagy volumenű épületgépészeti felújításban vett részt műszaki ellenőrként. Mezőgazdasági gépek területén szerzett tapasztalatait felhasználva alakította ki az igazgatóság jelenlegi, nagyszámú fenntartógép-parkját, a hozzájuk tartozó szabályzatok kidolgozásával együtt. A nevéhez fűződik a fenntartó gépek védekezési tevékenységben történő, mobil szivattyús alkalmazás bevezetése is az igazgatóságon. Több műemlék jellegű szivattyútelep gépészeti felújításában vett részt szakmai vezetőként, melyek során üzemképes állapotba hozták a régi szivattyúkat. Védekezési beosztása szerint a Műszaki Biztonsági Szolgálat vezetőjeként irányította, rendkívüli szakmai elhivatottsággal a hozzá beosztott műszaki gárdát. Az általa irányított csoport készítette elő - a vízügyi igazgatóságok között elsőként az országban - az energetikai audit bevezetését. Tavaly nyáron a Ráckevei-Soroksári-Duna-ág vízminőség problémáinak kezelésében vett részt, szivattyús friss víz utánpótlás biztosításának műszaki irányításával, kimagasló szakmai teljesítménnyel.
Szakmaszeretetével és lelkiismeretes munkájával mindig is példát mutatott fiatalabb kollégáinak.