palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Kitüntetettek Pro Aqua díj kolléganőnknek

Pro Aqua díj kolléganőnknek

A Magyar Hidrológiai Társaság Pro Aqua elismerésben részesítette Fazekas Helgát, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztályának szakágazat-vezetőjét. A díjat a szakmai szervezet május 22-én, Budapesten tartott közgyűlésén adták át munkatársunknak.

Fazekas Helga majdnem két évtizede szolgálja a hazai vízügyi ágazatot. Szakmai felkészültsége, helyzetfelismerő képessége, kreativitása, precizitása, szervezőkészsége, emberi tulajdonságai révén az évek során tekintélyt vívott ki magának közvetlen munkahelyén és ágazati szinten egyaránt. Védekezési időszakokban a KÖTIVIZIG központi ügyeletét vezeti, kezeli mindazon helyzeteket, amelyek előállhatnak. Műszaki irányítóként a terepen is többször bizonyította rátermettségét, a 2013. évi nagy dunai árvíz elleni védekezéskor például Baján teljesített szolgálatot, vezetve többek között a TEK kivezényelt csapatának munkáját.
„Békebeli” időszakokban, mint a KÖTIVIZIG Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztályának szakágazat-vezetőjeként végzi a munkáját, figyelemmel kisérve egyebek mellett az európai uniós támogatással zajló, kiemelt jelentőségű árvízvédelmi projektek megvalósulását, beleértve a kivitelezés helyszíni ellenőrzését is.
Vízügyi középszintű vezetőként és a Magyar Hidrológiai Társaság tagjaként több alkalommal is felkérték jellemzően árvízvédelmi témájú előadások megtartására, szakmai publikációkban való közreműködésre.
Emberi kvalitására, segítőkészségére, empátiájára is gyakran szükség van, ezért is választották meg a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Szakszervezet titkárának, aki azon túl, hogy képviseli az igazgatóság vezetésénél a dolgozók érdekeit, nem ritkán menedzseli is az éppen szorult helyzetben lévő kollégákat.