palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Kitüntetettek Rangos elismerés Fejes Lőrincnek

Rangos elismerés Fejes Lőrincnek

Tisza-tavi régióért díjat érdemelt ki Fejes Lőrinc, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kiskörei szakaszmérnöke. Kollégánk a kitüntetést május 16-án Kiskörén, a Tiszta tó a Tisza-tó jubileumi konferencián vette át Kovács Sándor országgyűlési képviselőtől. Az eseményen újabb egy évre kapott megbízást Horváth Béla, a Tisza-tó Zöld Nagykövete, a KÖTIVIZIG nyugalmazott műszaki igazgatóhelyettese.

Fejes Lőrinc 1984-ben került a vízügyi ágazathoz. Munkakörében a Tisza-tó, az árvízvédelmi- és folyószabályozási művek üzemeltetésének, karbantartásának szakmai munkálataival, irányításával foglalkozik, de tevékenysége kiterjed a vízhasznosítás, a folyó- és tószabályozás, a síkvidéki vízrendezési, árvízvédelmi és vízrajzi létesítmények, művek széles körére.
Méltatásában elhangzott: szakértelmére, emberi magatartására, a védekezésben szerzett gyakorlatára nagy szükség volt az árvizek idején, különösen hasznos volt ez 2000-ben, a Tisza folyót ért cianidszennyezéskor.
Személyesen részt vett a Vásárhelyi Terv Továbbfejlesztése keretében megépült Tiszaroffi árvízszint-csökkentő tározó 2010. június 10-i üzembe helyezésében, mellyel jelentősen csökkent a térségben az árvízi kockázat mértéke.
Munkáját több szakmai elismeréssel, miniszteri oklevéllel ismerték el, 2013-ban pedig a Magyar Ezüst Érdemkeresztet vehette át.
Vezetőként folyamatos, napi kapcsolatot tart fenn a helyi önkormányzatokkal, társhatóságokkal, és a civil szervezetekkel azért, hogy megőrizzék a Tisza-tó természeti értékeit,  egyedülálló élővilágát.
Az egész tározó üzemeltetését végzi annak érdekében, hogy a műszaki létesítmények és a társadalmi igények harmonikus, fenntartható módon történő hasznosításával a Tisza-tó megőrizze Európai védettséget élvező páratlan  szépségeit, kincseit.