palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó

Tisza-tó

Plusz tízmillió köbméter víz a Tisza-tóba

A megnövekedett vízigények biztosítása és az aszályos helyzetre történő felkészülés érdekében, a Tisza-tó tartalék vízkészletének növelésére, a tó vízszintjét az érkező vízhozam függvényében a Kisköre-felső vízmércén mért 735+5 centiméteres tartományba állítjuk be. A 10 cm-es vízszintemelés végrehajtásának várható időpontja legkésőbb július 2.

Bővebben...

 

Üzemen kívül a hajózsilip

A Kiskörei hajózsilip ma 12 órától műszaki probléma miatt nem üzemel. A hibaelhárítás folyamatban van. A műtárgy újbóli üzembe helyezéséről honlapunkon tájékoztatást adunk.

 

45 éves a Kiskörei duzzasztómű

Napra pontosan 45 évvel ezelőtt, 1973. május 16-án ünnepélyes keretek között avatta fel a Kiskörei vízlépcsőt Fock Jenő miniszterelnök. Dégen Imre, az Országos Vízügyi Hivatal (OVH) elnöke a korabeli krónika szerint beszédében úgy fogalmazott: „A betonban, acélban, sok millió köbméternyi megmozgatott földben testet öltő teremtő emberi erő megalkotta a magyar vízgazdálkodás eddigi legnagyobb művét, a Kiskörei vízlépcsőt.”

Bővebben...

 

Halvándorlási világnap Kiskörén

Április 21-én, szombaton rendezték meg Kiskörén a halvándorlási világnapot, mely egy holland civil szervezet kezdeményezésére a világ öt kontinensének több száz helyszínén zajlik egy időben. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság második alkalommal vett részt a programsorozatban.

Módosítás: (2020. december 10. csütörtök, 14:19)

Bővebben...

 

Tisza-tó: műtárgyak nyitása

A Tisza folyó vízjárására való tekintettel a Tisza-tó IV., V., VI., Kis-Tisza, Aponyháti, IX., Kis-Füredi fok és a X. számú szabályozó műtárgyait április 25-én 8 órától kinyitjuk. A kedvező vízjárás és a jó vízminőségi paraméterek figyelembevételével a Tisza-tó feltöltése folyamatban van.