palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó

Tisza-tó

Tisza-tó: első lépcsős téli vízszint

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a Tisza-tó téli vízszintjének beállítását két lépcsőben tervezi végrehajtani. Első ütemben a tározó vízszintjét az alacsonyabb téli vízszintre csökkentjük (Kisköre-felső: 560±10 cm) a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. és a KÖTIVIZIG fokozott együttműködése alapján készített monitoring terv alapján. A vízszintcsökkentés végrehajtását és ütemét befolyásolhatja, módosíthatja egy esetlegesen kialakuló és levonuló árhullám.

Bővebben...

 

Tisza-tó: apasztás normál nyári vízszintre

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság november 8-án megkezdi a Tisza-tó - Kisköre-felső vízmércén mért - 735±5 centiméteres emelt nyári vízszintjének csökkentését a normál nyári vízszintre (725±5 cm).

Bővebben...

 

Tisza-tó: őszi leürítés később

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 2018. október 29-től tervezett Tisza-tó normál nyári vízszint beállítása felfüggesztésre került (Kisköre-felső 735±5 cm-ről 725±5 cm-re). A tározó vízszintcsökkentésének üteme a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. és a KÖTIVIZIG fokozott együttműködése alapján történik a KÖTIVIZIG vízjogi üzemeltetési engedélye és üzemeltetési szabályzata alapján. Az engedély értelmében október 25. és december 15. között kell az őszi leürítést végrehajtani, a téli vízszintet beállítani a Tisza-tavon, amennyiben a tó vízhőmérséklete a 6-9°C tartományba csökken. A Tisza-tó jelenlegi vízhőmérséklete meghaladja a 10°C-t, ezért a tározó őszi leürítésének megkezdése későbbi időpontra tolódik.

 

Kezdődik a Tisza-tó apasztása

Az üzemeltető Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 2018. október 29-én megkezdi a Tisza-tó - Kisköre-felső vízmércén mért - 735±5 centiméteres emelt nyári vízszintjének csökkentését a normál nyári vízszintre (725±5 cm).

Bővebben...

 

Tisza-tó: kétlépcsős téli vízszint

Az előttünk álló téli időszakban kombinált vízszintre számíthatnak a Tisza-tó hasznosításában érdekeltek. Erről született megállapodás a szeptember 24-én, Kiskörén tartott hagyományos vízszintegyeztető tárgyaláson. A tározó leürítése két ütemben történik meg, első lépésben a vízszintet 560 centiméterre csökkenti, majd pár nap múlva 620 centiméterre emeli az üzemeltető Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság.

Módosítás: (2018. szeptember 26. szerda, 12:46)

Bővebben...