Magyarország

feed-image

Címlap Tisza-tó

Tisza-tó

Tisza-tó: műtárgyak zárása

A Tisza folyón levonuló árhullám miatt, a Tisza-tavi öblítő csatornák jelenleg még nyitott állapotban lévő szabályozó műtárgyai közül a Kis-Tisza és a VI. számú műtárgyakat, továbbá a IX. számú műtárgy tiltóját január 12-én 8 órától lezárjuk.

 

Tisza-tó: műtárgyak nyitása

A Tisza folyó vízjárására való tekintettel, a Kis-Tisza és a VI. számú öblítőcsatornák szabályozó műtárgyait, valamint a IX. számú műtárgy tiltóját december 17-én, 9 órától kinyitjuk. A Tisza-tó többi szabályozó műtárgya - az üzemelési szabályzatnak megfelelően - zárt állapotban marad a téli időszakban.

 

Tisza-tó: végleges a téli vízszint

A Tisza folyón levonult árhullám apadó ágán megtörtént a Tisza-tó végleges téli vízszintjének beállítása, melynek értéke, illetve tartománya a Kisköre-felső vízmércén mért 620-10 centiméter.

Bővebben...

 

Tisza-tó: felfüggesztett feltöltés

Az előre jelzettnél intenzívebb ukrajnai esőzés következményeként a Tiszán kialakult - jelentős mennyiségű uszadékot és kommunális hulladékot is szállító - árhullám miatt a Tisza-tó téli vízszintje beállításának második ütemét felfüggesztjük. Egyúttal a tározó belső víztereinek megóvását szavatoló öblítő csatornák szabályozó műtárgyait november 24-én 8 órától lezárjuk. Az intézkedés mindaddig szükséges, amíg a közeledő árhullám le nem vonul. Ezért a Tisza-tó Kisköre-felsőn mért vízszintje továbbra is 590+-10 centiméter.

 

Módosítás: (2015. november 23. hétfő, 08:22)

 

Tisza-tó: a magasabb téli vízszint következik

Miután mostanra elértük az idei egyeztető tárgyaláson elfogadott alacsonyabb téli vízszintet (Kisköre-felső 590+-5 centiméter), november 24-én – napi 5 centiméteres ütemben - megkezdődik a Tisza-tó feltöltése a magasabb téli vízszintre (Kisköre-felső 620-10cm).

Bővebben...