Magyarország

feed-image

Címlap Tisza-tó

Tisza-tó

Tisza-tó: műtárgyak zárása és nyitása

A Tisza-tó öblítő csatornái közül a VI. és a IX. számú szabályozó műtárgyakat december 15-én, 8 órától lezárjuk. Ezzel egyidejűleg mindkét műtárgy tiltós átereszét (VI., IX.) kinyitjuk. A Kis-Tisza szabályozó műtárgya nyitott állapotban marad, zárásáról külön tájékoztatást adunk.

 

Tisza-tó: műtárgyak zárása

A Tisza-tó öblítő csatornái közül a IV., V. számú és az Aponyháti szabályozó műtárgyakat december 6-án 8 órától lezárjuk. A VI., a Kis-Tisza és a IX. számú szabályozó műtárgyak nyitott állapotban maradnak, zárásukról külön tájékoztatást adunk.

 

Tisza-tó: végleges a téli vízszint

A mai napon befejeződött a Tisza-tó magasabb téli vízszintjének beállítása, melynek értéke és tartománya, a Kisköre-felső vízmércén mért 620-10 cm. Amennyiben a Tiszán nem vonul le árhullám, ezt a vízállást tartjuk a tavaszi feltöltés megkezdéséig.

Bővebben...

 

Tisza-tó: duzzasztás a magasabb téli vízszintre

November 25-én megkezdődik a Tisza-tó alacsonyabb téli vízszintről (Kisköre-felső 580+-10 cm) a magasabb téli vízszintre (Kisköre-felső 620 -10 cm) történő feltöltése, ami várhatóan december első napjaiban fejeződik be. Természetesen a duzzasztás végrehajtását és ütemét befolyásolhatja, módosíthatja egy esetlegesen kialakuló és levonuló árhullám.

Bővebben...

 

Alacsony téli vízszint a Tisza-tóban

Elérte a kombinált téli vízszint alacsonyabb, Kisköre-felső vízmércén mért 580+-10 centiméteres értékét a Tisza-tó. Ezt a vízállást az előzetes tervek szerint két napon keresztül tartjuk fenn, majd november 25-én megkezdődik a tározó duzzasztása a magasabb, 620 mínusz 10 centiméteres téli vízszint eléréséig.