palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Vízrajz

Hidrológia

Hidrometeorológiai tájékoztató

Szeptemberben eddig átlagosan 28 milliméter csapadék hullott a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére, ami kétharmada a sokéves 9. havi átlagnak. A legtöbb esőt Kunszentmártonban (58,6 mm), a legkevesebbet pedig Kunhegyesen (9,2 mm) mérték.

Bővebben...

 

Hidrometeorológiai tájékoztató

Egy hidegfrontnak köszönhetően jelentős mennyiségű csapadékkal köszöntött be az ősz, szeptember 2-án és 3-án átlagban 24,7 milliméter csapadék hullott a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére. A legtöbb esőt – 52 millimétert – Kunszentmártonban mértük.

Bővebben...

 

Meleg nyár kevés csapadékkal

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság – másfél megyényi – működési területére augusztusban átlagosan 41,8 milliméter csapadék hullott, 11,5 milliméterrel kevesebb a sokéves 8. havi átlagnál. A nyári hónapokban összességében területi átlagban 144,6 milliméter esett, ami 34 milliméterrel múlja alul a sokéves 6-8. havi átlagot. Ugyanakkor idén a júniusi, a júliusi és az augusztusi középhőmérséklet is meghaladta a sokéves havi értékeket.

Bővebben...

 

Hidrometeorológiai tájékoztató

Augusztus 22-29. között a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területét túlnyomórészt csapadékmentes időjárás jellemezte. Ebben az időszakban a legtöbb esőt Karcagon mértük, 3,3 millimétert. Tiszasülyön 1,3, Kunhegyesen 0,3, Kisújszálláson pedig 0,2 mm hullott, ezen kívül lényegében semmi.

Bővebben...

 

Hidrometeorológiai tájékoztató

Augusztusban eddig átlagosan 41,3 milliméter csapadék esett a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére, legutóbb - augusztus 20-án - 3,6 és 11 mm közötti mennyiség hullott. Folyóink vízállása továbbra is alacsony. 

Bővebben...

 
További cikkeink...