Magyarország

feed-image

Címlap Vízrajz

Hidrológia

Hidrometeorológiai tájékoztató

A Felső-Tiszán tegnap helyenként 10 mm-t meghaladó csapadék hullott. Ez a csapadék újabb árhullámot nem indított, viszont biztosítja a változatlan vízhozamok levonulását.

A Tisza vízállása ma reggel Vásárosnaménynál 117 cm apadó, Tiszalök-alsónál 215 cm, áradó. A Közép-Tiszán ma reggel 7 órakor Tiszafürednél 581 cm, Kisköre-felsőnél 726 cm, duzzasztott, Kisköre-alsónál 318 cm, Tiszaroffnál 358 cm, Tiszabőnél 344 cm, Szolnoknál 343 cm, Tiszaugnál 235 cm, Csongrád 291 cm, apadó volt a vízállás.

Bővebben...

 

Hidrometeorológiai tájékoztató

Az OMSZ előrejelzése alapján a Közép-Európa fölött található sekély ciklon és magassági hidegörvény lassan tovább gyengül, töltődik, ezért a vízgyűjtőkön nagy területre kiterjedő, tartós csapadék a hétvégéig nem várható, azonban kedvezőek lesznek a feltételek – elsősorban a délutáni, kora esti órákban – záporok, zivatarok kialakulásához. Csütörtök reggelig a vízgyűjtőkön területi átlagban 5 mm alatti mennyiségre lehet számítani (egyedül a Felső-Tiszán valószínű 8 mm körüli érték), csak kisebb körzetekben hullhat jelentősebb csapadék. A hét hátralévő részében helyi zápor, zivatar bárhol kialakulhat, de területi átlagban nagy csapadék nem valószínű. Hétfőn nyugat felől hullámzó hidegfront éri el a vízgyűjtőket, hatására sokfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, a jelenlegi számítások szerint egyes vízgyűjtőkön akár 20 mm-t elérő csapadék is hullhat.

Bővebben...

 

Hidrometeorológiai tájékoztató

 

Hidrometeorológiai értékelés

 

Hidrometeorológiai értékelés

 
További cikkeink...