palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Vízrajz

Hidrológia

Májusi idő áprilisban, kevés esővel

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság – másfél megyényi kiterjedésű – működési területére áprilisban átlagosan mindössze 8,7 milliméter csapadék hullott, ami csupán negyede a sokéves 4. havi átlagnak. Hőmérséklet szempontjából ugyanakkor a májust, sőt a kora nyarat idézte a hónap, ami a mérési adatsorok tanúsága szerint a legmelegebb volt az utóbbi 72 évben.

Módosítás: (2018. június 01. péntek, 08:04)

Bővebben...

 

Hűvös március, bőséges csapadékkal

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság – másfél megyényi kiterjedésű – működési területére márciusban átlagosan 79,6 milliméter csapadék hullott, ami több mint két és félszerese a sokéves 3. havi átlagnak. Ugyanakkor az időjárás több napon keresztül inkább télre, mintsem tavaszra emlékeztetett, a havi átlaghőmérséklet megközelítően két fokkal maradt el az ilyenkor szokásostól.

Bővebben...

 

Csapadékbőség februárban

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság – másfél megyényi kiterjedésű – működési területére februárban 74,2 milliméter csapadék hullott, ami több mint két és félszerese a sokéves 2. havi átlagnak. Hőmérséklet szempontjából is emlékezetes az elmúlt hónap, hiszen az elején még tavaszias időjárás uralkodott, a végén viszont visszatért az igazi tél.

Bővebben...

 

Enyhe évkezdet, kevés csapadékkal

Kifejezetten enyhének bizonyult idén a január, a havi átlaghőmérséklet ugyanis 2,7 Celsius fok volt, ami 4,1 fokkal haladja meg a sokéves első havi átlagot. Ugyanakkor a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére lehullott 22,8 milliméteres januári csapadékátlag alatta marad a sokévi első havi mennyiségnek.

Bővebben...

 

Az átlagnál melegebb, csapadékosabb év volt a tavalyi

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság – másfél megyényi kiterjedésű – működési területére az elmúlt évben területi átlagban 591,6 milliméter csapadék hullott, ami 78,2 milliméterrel haladja meg a sokéves átlagot. Az évi átlaghőmérséklet szintén felülmúlta a sokéves értéket, mégpedig egy fokkal. A 2017-es esztendő hidrometeorológiai adathalmazában több érdekességre is bukkanhatunk.

Bővebben...

 
További cikkeink...