Magyarország

feed-image

Címlap Védekezés

Vízkár elhárítási védekezés

Ár- és belvízvédelmi tájékoztató

A Tisza árhulláma már elérte a Közép-Tisza vidékét, I. fokú a készültség a Kisköre alatti szakaszon Fegyvernek, illetve Doba térségéig. Árad a Hortobágy-Berettyó is, emiatt tegnap 18 órától II. fokúra emeltük az árvízvédelmi készültség szintjét Berekfürdő és Túrkeve között. A Zagyva jelenlegi apadásának köszönhetően ugyanakkor tegnap estétől I. fokúra mérsékeltük a készültséget a folyó mentén Jászberény és Szászberek között.

Bővebben...

 

Készültség a Tiszán, stagnáló belvíz - frissítve

 A csapadékmentes szerdai időjárásnak köszönhetően nem változott lényegesen az elöntött területek nagysága a Közép-Tisza vidékén, továbbra is 23 ezer hektárt borít belvíz. A Zagyva Jászteleknél apad, ellenben térségünkben a Hortobágy-Berettyó, a Hármas-Körös és a Tisza is árad. Miután utóbbi folyó vízállása Kiskörénél csütörtök délelőtt meghaladta a 600 centimért, 10 órától I. fokú árvízvédelmi készültség lépett életbe.

Bővebben...

 

Ár- és belvízvédelmi tájékoztató

Újabb területeket öntött el a belvíz a Közép-Tisza vidékén, már 23 ezer hektár áll víz alatt. A folyókon egymást követik a kisebb árhullámok, holnapra a Tisza vízszintje is elérheti az I. fokú árvízvédelmi készültség szintjét.

Bővebben...

 

Belvíz 20 ezer hektáron, II. fokú készültség a Zagyván - frissítve

Az elmúlt nap folyamán lehullott csapadék következményeként jelentősen nőtt a vízborítás a Közép-Tisza vidékén, az elöntött terület nagysága meghaladta a 20 ezer hektárt.  A KÖTIVIZIG mind a tíz belvízvédelmi szakasza készültségben van, hét II. fokú, három pedig I. fokú készenlét mellett védekezik. Folyóink tovább áradnak, a Zagyván II. fokúra emelkedett a készültség. 

Bővebben...

 

Véget ért a „jeges” készenlét

Hétfő 17 órától megszűnt az éppen két hónappal ezelőtt elrendelt I. fokú jeges árvíz elleni védekezési készültség a Közép-Tisza vidékén, amely többek között két jégtörő hajó úgynevezett melegen tartását írta elő.

Bővebben...

 
További cikkeink...