Magyarország

feed-image

Címlap Védekezés

Vízkár elhárítási védekezés

Felére csökkent a belvizes terület

A folyamatos szivattyúzás és a kedvező időjárási feltételek együttes hatásaként 11 ezer hektárra csökkent az elöntött terület nagysága a Közép-Tisza vidékén, ami kevesebb, mint fele a múlt hónapban tapasztalt maximális vízborításnak. Szombat délutántól első fokúra csökkenthettük a készültséget a cibakházi, hétfő délelőttől pedig a jászkiséri belvízvédelmi szakaszon.

Bővebben...

 

Ár- és belvízvédelmi tájékoztató

Az időjárás is segíti a védekezést, a napos, szeles idő hatására csaknem 2 ezer hektárral csökkent egy nap alatt az elöntött terület nagysága a Közép-Tisza vidékén, jelenleg 12 890 hektárt borít belvíz a térségben. Árvízvédelmi készültség már csak a Hortobágy-Berettyó jobb partján szükséges, Berekfürdőtől Túrkevéig.

Bővebben...

 

Egyre kisebb az elöntött terület

A kedvező időjárási körülmények és a folyamatos szivattyúzás eredményeként újabb 400 hektárral csökkent az elöntött terület nagysága a Közép-Tisza vidékén, jelenleg 14 800 hektárt borít belvíz a térségben. Árvízvédelmi készültség már csak a Hortobágy-Berettyó jobb partján szükséges, Berekfürdőtől Túrkevéig.

Bővebben...

 

Visszahúzódott a belvíz

Már csak a Hortobágy-Berettyó mentén van szükség az I. fokú árvízvédelmi készültség fenntartására a Közép-Tisza vidékén. A Tisza, a Zagyva, illetve a Hármas-Körös vízszintje immár jelentősen alatta marad a legalacsonyabb, I. fokú készültség szintnek is. A belvíz is visszahúzódott térségünkben, az elöntött terület nagysága már alig haladja meg a 15 ezer hektárt, a szivattyúzást is több helyen fel lehetett függeszteni.

Bővebben...

 

A Zagyván sincs már készültség

Tekintettel a Zagyva folyamatos - óránkénti egy centiméteres ütemű - apadására, a KÖTIVIZIG szombat reggel 6 órától megszüntette az I. fokú árvízvédelmi készültséget a folyó bal és jobb partján, Jászberény és Szászberek, illetve Újszász között. Az igazgatóság működési területén így már csak a Hortobágy-Berettyó jobb partján, Berekfürdőtől Túrkevéig – 52 kilométer hosszan - van érvényben árvízvédelmi készültség, mégpedig II. fokozatú.

 
További cikkeink...