palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés

Vízkár elhárítási védekezés

Tetőzik a Tisza árhulláma Szolnoknál

Mától tetőzik a Tisza jelenleg levonuló árhulláma Szolnoknál, reggel 7 órakor a vízállás 675 centimétert mutatott. A kedvező hidrometeorológiai körülményeknek és a folyamatos szivattyúzásnak köszönhetően a belvíz visszaszorul a térségünkben.

Bővebben...

 

Aktuális ár- és belvízvédelmi tájékoztatás

Továbbra is elsőfokú az árvízvédelmi készültség a Közép-Tiszán, a folyó mindkét partján Kiskörétől Dobáig, illetve Tiszapüspökiig.
Várhatóan ma esete 6 órától I. fokra mérséklődik az árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyó jobb partján.
Tegnap megszűnt a belvízvédelmi fokozat a jászberényi belvízvédelmi szakaszon.

Bővebben...

 

Tetőzés közelében a Tisza Szolnoknál

A Tisza vízgyűjtőjén felhalmozódott hó olvadása miatt a hegyvidéki területekről naponta indulnak el kisebb árhullámok, amelyek a folyó középső szakaszán hosszan elhúzódó tetőző vízállásokat eredményeznek. Ugyanakkor a kedvező időjárásnak és a folyamos szivattyúzásnak köszönhetően tovább csökkent a belvízi elöntés nagysága a térségben.

Bővebben...

 

Elhúzódhat a Tisza tetőzése

Továbbra is elsőfokú az árvízvédelmi készültség a Közép-Tiszán, a folyó mindkét partján Kiskörétől Dobáig, illetve Tiszapüspökiig, II. fokú az árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyó jobb partján.
Megszűnt az I. fokú készültség a Hármas-Körös Mezőtúrtól a Tisza torkolatig terjedő szakaszán, így jelenleg a Tisza vízállása miatt a KÖTIVIZIG árvízvédekezéssel érintett folyószakasza valamivel több, mint 140 kilométer.

Bővebben...

 

Folytatódik az ár- és belvízvédekezés

A Tisza vízállása miatt továbbra is elsőfokú az árvízvédelmi készültség a Közép-Tiszán, a folyó mindkét partján Kiskörétől Dobáig, illetve Tiszapüspökiig, valamint a Hármas-Körös Mezőtúrtól a torkolatig terjedő jobb parti szakaszán. Továbbra is II. fokú az árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyó jobb partján, így jelenleg közel 200 kilométeren védekezik a KÖTIVIZIG.

Bővebben...

 
További cikkeink...