palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés

Vízkár elhárítási védekezés

Csökken a belvízzel elöntött terület

A viszonylag száraz november után a decemberben eddig lehullott, területi átlagban 44,3 milliméternyi – a sokéves havi átlagot már meghaladó - csapadék előrevetítette a belvízgondokat. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság december második napjától védelmi készültséget rendelt el, komolyabb veszélyhelyzet azonban egyelőre nincs.

Bővebben...

 

A Murától hazaérkeztek a Tiszához

Csütörtökön este a KÖTIVIZIG Dunántúlra vezényelt állományából hazaérkezett 22 kollégánk, akik az elmúlt napokban a Mura minden idők legmagasabb árhullámával szembeni védekezés szakmai-műszaki irányításában közreműködtek Letenye térségében, az ott élők teljes megelégedésére.

Bővebben...

 

További hét gát- és csatornaőrünk utazott a Lajtához

Kedden délután újabb 7 fős – gát- és csatornaőrökből álló – csapat indult Mosonmagyaróvárra, hogy a „testvér” Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóságnak segítséget nyújtson a Lajta árhulláma elleni védekezésben.

Bővebben...

 

Kollégáink a Mura mentén segítenek az árvízvédekezésben

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 52 munkatársa indult el két csoportban szombaton és vasárnap Letenyére, hogy segítséget nyújtson a nyugat-dunántúli folyók vízgyűjtőjére lehullott jelentős csapadék hatására kialakult árhullámok elleni védekezésben.

Bővebben...

 

Helyreállítják a buzgárral érintett töltésszakaszt Tiszakürtnél

A Tisza bal partjának 28+900 töltéskilométer szelvényében található szivárgó csatornában 2010. június 23-án buzgár jelent meg, melynek helyreállítása eddig forráshiány miatt nem valósulhatott meg.

Bővebben...

 
További cikkeink...