palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés

Vízkár elhárítási védekezés

Egyelőre még a belvíz az úr 29 ezer hektáron

Az elmúlt napon csekély mértékben tovább csökkent a belvízzel elöntött terület nagysága a Közép-Tisza vidékén. A legnagyobb vízborítás Mezőtúr, Mesterszállás, Kuncsorba és Túrkeve körzetében figyelhető meg. A KÖTIVIZIG változatlanul másodfokú védekezést folytat hét (cibakházi, ceglédi, mezőtúri, kisújszállási, tiszakécskei, jászberényi és jászkiséri), elsőfokút pedig két (karcagi, kunhegyesi) védelmi szakaszon. Kisköre térségében megszűnt a készültség.

Bővebben...

 

Kismértékben csökkent a belvízzel elöntött terület

Az elmúlt néhány nap 1500 hektárral csökkent a belvízzel borított terület, ennek ellenére a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság változatlanul másodfokú készültség mellett védekezik Cibakháza, Cegléd, Mezőtúr, Karcag, Kisújszállás, Tiszakécske, Jászberény és Jászkisér körzetében, elsőfokú mellett pedig a kunhegyesi védelmi szakaszon. Dél-Hevesben, Kisköre térségében azonban már megszűnt a védelmi készültség.

Bővebben...

 

Megszűnt az árvízvédelmi készültség a Zagyva mentén

Az apadó vízállásra tekintettel a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szerdán 18 órától megszüntette az árvízvédelmi készültséget a Zagyván Szászberektől Jászfelsőszentgyörgyig. A belvízvédekezés továbbra is indokolt, másodfokú készültség van érvényben nyolc (cibakházi, ceglédi, mezőtúri, karcagi, kisújszállási, tiszakécskei, jászberényi és jászkiséri), elsőfokú pedig két (kiskörei, kunhegyesi) védelmi szakaszon. A folyamatos szivattyúzás ellenére nem változott érdemben a vízzel borított terület nagysága.

Bővebben...

 

Kismértékben nőtt az elöntött terület

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság változatlanul másodfokú belvízvédelmi készültséget tart fenn nyolc (cibakházi, ceglédi, mezőtúri, karcagi, kisújszállási, tiszakécskei, jászberényi és jászkiséri) védelmi szakaszon, elsőfokút pedig Kisköre és Kunhegyes térségében.

Bővebben...

 

Árvízi veszélyeztetettség Magyarországon

A Tisza mentén a növekvő árhullámokhoz igazodó, tavaly decemberben meghatározott új mértékadó árvízszintek alapján szükséges kidolgozni az árvízi kockázatkezelési terveket. Az árvízvédelmi rendszerek fejlesztésében pedig a töltések erősítése, a szükségtározók építése mellett kiemelt figyelmet kell fordítani az úgynevezett nagyvízi (árvízi) folyómedrek rendezésére – ezekre a témákra fókuszál a Vízügyi Tudományos Tanács, valamint az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szervezésében tavaly tavasszal útjára indított konferenciasorozat, amelynek Nyíregyháza, Baja, Szeged, Gyula és Pécs után ezúttal Szolnok ad otthont.  A rendezvényt dr. Kállai Mária, Jász-Nagykun-Szolnok megye kormánymegbízottja és dr. Bakonyi Péter, a Vízügyi Tudományos Tanács alelnöke nyitotta meg.

Bővebben...

 
További cikkeink...