palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés

Vízkár elhárítási védekezés

Aszálykor a Tisza élteti a Köröst

Évtizedes időjárási adatsorok igazolják, hogy a Körös-völgy természetes nyári vízkészlete nagyon csekély, ezért a folyó ökoszisztémájának fenntartása és a hatásterületén jelentkező – elsődlegesen öntözési célú – vízigények kielégítése csak tiszai vízpótlással lehetséges. Így lényegében ilyenkor a Tisza vize folyik a Hármas-Körös medrében.

Bővebben...

 

Megkezdődött a megdőlt Zagyva-parti támfal helyreállítása

A magas szintű árvízi biztonság megteremtésén túl a városképbe illő arculatot kap Szolnokon a Zagyva jobb parti sétány, a napokban megkezdődött ugyanis a Dr. Sebestyén Gyula körúti közúti híd és a vasúti híd (1+152 - 1+850 töltéskilométer) közötti töltésszakasz helyreállítása. A közel 300 millió forintos beruházás - amelynek kivitelezője a közbeszerzésen nyertes KÖTIVIÉP’B Kft. - a 2013. évi árvízkor megsérült védművek helyreállítási programja keretén belül valósul meg ez év végéig.

Bővebben...

 

Vízhiányra készül a KÖTIVIZIG

Noha vizet fakasztani mi sem tudunk, ellenben a mostani csapadékszegény időszakban is a meglévő vízkészletek megőrzésére, tározására fektetjük a hangsúlyt, s erre minden műszaki lehetőséget kihasználunk. A jelenlegi hidrometeorológiai helyzet és a kedvezőtlen rövid távú kilátások miatt a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság megkezdte a felkészülést a vízhiány kezelésére.

Bővebben...

 

Segédlet települési vízkár-elhárítási tervek készítéséhez

Praktikus információkkal, hasznos tanácsokkal is szolgál az Országos Vízügyi Főigazgatóság megbízásából a Magyar Mérnöki Kamara Vízgazdálkodási és Vízépítési Tagozata szakértői által összeállított, s a napokban kiadott módszertani segédlet, amely az önkormányzatok ár- és belvízvédekezési tevékenységét, a települési vízkár-elhárítási tervek elkészítését hivatott támogatni. A kiadvány letölthető a képre kattintva.

 

Feltételezett olajszennyezést számoltak föl a Holt-Tiszán

Vízminőségi kárelhárítási gyakorlat helyszíne volt kedden a MOL szajoli bázisa. A cégóriás létesítményi tűzoltóságának dolgozói, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Védelmi Osztagával közösen, a katasztrófavédelem szakembereinek közreműködésével egy feltételezett olajszennyezést lokalizáltak, illetve számoltak föl.

Bővebben...

 
További cikkeink...