palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés

Vízkár elhárítási védekezés

Példaértékű összefogás a hulladékmentes Tiszáért

Az elmúlt hetek árhullámait követően rekord mennyiségű, uszadékfából és háztartási szemétből - főleg műanyagokból - álló szennyezés érkezett a Kiskörei Duzzasztóműhöz. A hatékony mentesítés érdekében a vízügyi, civil és vállalati oldal összefogott.  Az Országos Vízügyi Főigazgatóság a rakodótér fejlesztését tervezi, a PET Kupa civil környezetvédelmi program részt vesz a kitermelt hulladék szelektálásában és újrahasznosításában, a Coca-Cola globális alapítványa pedig a Hulladékmentes Tisza projekt keretében nyújt anyagi támogatást a helyzet felszámolására. A példaértékű együttműködésről sajtótájékoztatón számoltak be az érintett szervezetek vezetői július 16-án Kiskörén, a KÖTIVIZIG Kiskörei Szakaszmérnökségének panorámatermében.

Bővebben...

 

Véget ért az árvízvédekezés

A Hármas-Körös jobb partján is megszüntette június 12-én 18 órától az árvízvédelmi készültséget a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság. Ezzel véget ért a mostani védekezés időszak, ami május 27-én 10 órától kezdődött a Tiszán Kisköre és Fegyvernek között, valamint Kisköre és Doba között elrendelt I. fokú árvízvédelmi készültséggel.

Bővebben...

 

Apadnak a folyók, megszűnt a belvízvédelmi készültség

A KÖTIVIZIG működési területén, a Tiszán megszűnt az árvízvédelmi készültség. Az Igazgatóság már csak a Hármas-Körös egyes védvonalszakaszain tart fenn első fokú árvízvédelmi készültséget.

Bővebben...

 

Hosszan elnyúló tetőzés Szolnokon

A Tisza második árhulláma Szolnokon ma és holnap hosszan elnyúlóan tetőzik. A KÖTIVIZIG változatlanul két folyó mentén, a Tisza és a Hármas-Körös egyes védvonalszakaszain tart fenn első fokú árvízvédelmi készültséget.

Bővebben...

 

Megszűnt a készültség a Zagyván

A KÖTIVIZIG két folyó mentén, a Tisza és a Hármas-Körös egyes védvonalszakaszain folytat első fokú árvízvédelmi készültséget.

Bővebben...

 
További cikkeink...