Magyarország

feed-image

 • Előző
  Következő
 • Védekezési információk

  Az ár- és belvíz védekezéssel kapcsolatos aktuális információk.

  Bővebben...

 • Tisza-tó

  A tározó üzemeltetésével kapcsolatos információk, érdekességek.

  Bővebben...

 • Víz világnapja

  Az eseményhez kapcsolódó pályázati felhívások kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

  Bővebben...

Fiatal művészpalánták alkotásai a szolnoki árvízvédelmi támfalon

Szolnok jellegzetes épületeit és a megyeszékhelyhez kötődő 28 neves személyiség portréját festette fel az árvízvédelmi támfal függőleges, vízoldali felületeire a héten a Magiszter Alapfokú Művészeti Iskola 32 diákja és 6 tanára a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság támogatásával.

Bővebben...

 

Megszűnt az árvízvédelmi készültség a Közép-Tiszán

A kiskörei duzzasztás eredményeként felgyorsult apadás lehetővé tette, hogy a KÖTIVIZIG tegnap 18 órától megszüntesse az elsőfokú árvízvédelmi készültséget a Tisza jobb és bal partján.

Bővebben...

 

Megkezdődik a Tisza-tó feltöltése

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság mától megkezdi a Tisza-tó tavaszi feltöltését. Az érkező vízhozam és a Kisköre alatti folyószakasz apadásának függvényében a jelenlegi, 675+-5 centiméteres vízállásról napi 5 centiméteres emeléssel április 27-ig 725 centiméterre duzzasztjuk a tó vízszintjét.

Bővebben...

 

Kisköre alatt apad, Szolnokon tetőzik a Tisza

A duzzasztás tegnap délutáni megkezdésével apad a Tisza a Kisköre és Tiszaroff közötti folyószakaszon, Szolnoknál azonban 39 órája 677 centiméteres tetőző szintet mutat a vízmérce.

Bővebben...

 

Megkezdődik a duzzasztás Kiskörén

A Tisza folyó vízjárására való tekintettel a Kiskörei vízlépcsőnél a duzzasztást április 17-én 15:00 órakor, a Kisköre-felső vízmércén mért 670 cm-es vízállásnál megkezdjük. A további időszakban a vízszinttartás a Kisköre-felső vízmércén mérve: 675+-5 cm.

Bővebben...

 

Elhúzódó tetőzés a Közép-Tiszán

Kiskörén 669 centiméterrel tetőzött a Tiszán levonuló árhullám, a vízállás ebben a szelvényben tegnap 13 óra óta 668 centiméter. Szolnoknál 677 centimétert mutat a vízmérce tegnap 18 óra óta.

Bővebben...

 

Tetőzik a Tisza árhulláma Szolnoknál

Mától tetőzik a Tisza jelenleg levonuló árhulláma Szolnoknál, reggel 7 órakor a vízállás 675 centimétert mutatott. A kedvező hidrometeorológiai körülményeknek és a folyamatos szivattyúzásnak köszönhetően a belvíz visszaszorul a térségünkben.

Bővebben...

 

Aktuális ár- és belvízvédelmi tájékoztatás

Továbbra is elsőfokú az árvízvédelmi készültség a Közép-Tiszán, a folyó mindkét partján Kiskörétől Dobáig, illetve Tiszapüspökiig.
Várhatóan ma esete 6 órától I. fokra mérséklődik az árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyó jobb partján.
Tegnap megszűnt a belvízvédelmi fokozat a jászberényi belvízvédelmi szakaszon.

Bővebben...

 

Tetőzés közelében a Tisza Szolnoknál

A Tisza vízgyűjtőjén felhalmozódott hó olvadása miatt a hegyvidéki területekről naponta indulnak el kisebb árhullámok, amelyek a folyó középső szakaszán hosszan elhúzódó tetőző vízállásokat eredményeznek. Ugyanakkor a kedvező időjárásnak és a folyamos szivattyúzásnak köszönhetően tovább csökkent a belvízi elöntés nagysága a térségben.

Bővebben...

 

ONLINE vízügyi szótár
Felettes Szervezet

A kiskörei hallépcső
Látogató számláló
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa299
mod_vvisit_counterTegnap1508
mod_vvisit_counterEzen a héten9661
mod_vvisit_counterMúlt héten11741
mod_vvisit_counterEbben a hónapban34872
mod_vvisit_counterMúlt hónapban70274
mod_vvisit_counterÖsszesen4411539