palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Vízhiány elleni védekezés

Kismértékben növekedett a betározott vízkészlet

Igazgatóságunk működési területén a hét elején lehullott csapadék következtében kis mértékben növekedett a betározott vízkészlet mennyisége az előző időszakban a Kiskörei tározóban és a Nagykunsági-főcsatornán.

Bővebben...

 

Továbbra sincs szükség korlátozásokra

A KÖTIVIZIG területén betározott vízkészletek mennyisége számottevően nem változott, így korlátozás elrendelésére nincs szükség.

Bővebben...

 

Kis mértékben nőtt a vízkészlet

A Tisza-tó, valamint a Nagykunsági-főcsatorna révén több mint 4 millió köbméterrel növekedett az elmúlt héthez képest a KÖTIVIZIG hatásterületén betározott, hasznosítható vízkészlet, így az igazgatóság mind a mezőgazdasági, mind pedig az ökológiai vízigényeket ki tudja elégíteni.

Bővebben...

 

Egyelőre elegendő a vízkészlet

A kedvezőtlen hidrometeorológiai helyzet ellenére a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság hatásterületén betározott, 204,85 millió köbméteres – dinamikusan megújuló – vízkészlet jelenleg elegendő a térségben megnövekedett gazdasági célú és ökológiai vízigények kielégítésére.

Bővebben...

 

Vízhiányra készül a KÖTIVIZIG

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság már a  jelenlegi aszályhelyzet kialakulását megelőzően megkezdte többlet vízkészlet betározását a Tisza-tóban, egyes csatornákban és holtágakban. Elsődleges cél a gazdasági és ökológiai vízigények kielégítése, ennek érdekében a vízpótlás és a vízszétosztás műszaki megoldása, a víz visszatartása, a vízkészletek megőrzése, lehetőség szerint növelése.

Módosítás: (2017. július 11. kedd, 12:09)

Bővebben...

 
További cikkeink...