palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Víz világnap

Víz világnap óvodásokkal

Nem maradt minden szárazon a szandaszőlősi Eszterlánc oviban március 18-án, ahol víz világnapi programmal várták az apróságokat. A pedagógusok - a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság közreműködésével - lényegében a felelős és fenntartható vízgazdálkodás "magját" vetették el a kis fejekben.

Bővebben...

 

Víz világnapi pályázatok

Az ENSZ Közgyűlése 1993-ban határozott a víz világnapjának megtartásáról minden év március 22-én, hogy felhívja a figyelmet a vízkészletek tisztaságának megőrzésére és fenntartható használatára. A víz világnapi rendezvények minden évben más-más aktuális témára fókuszálnak, az idei mottója: Vizet mindenkinek! A nemzetközi szlogen olyan problémára irányítja rá a figyelmet, amit mi, itt Magyarországon talán észre sem veszünk. Milliók élnek a világban úgy, hogy nincs számukra elegendő és megfelelő vízmennyiség. A tiszta ivóvíz mellett gondolnunk kell a mindennapi életvitelhez szükséges vízre. Háztartások, iskolák, munkahelyek, a mezőgazdaság, az ipar egyaránt küzdenek a túlélésért a vízhiányos, aszály sújtotta területeken.
Az eseményhez kapcsolódóan ez évben is több pályázatot, vetélkedőt hirdetünk az óvodásoktól a középiskolásokig.

Bővebben...

 

Víz világnapi díjátadó Szolnokon

Az idei víz világnapi rajzpályázat március 23-án Szolnokon rendezett díjátadóján összesen 31 gyermek részesült elismerésben a Magyar Hidrológiai Társaságnak és társszervezeteinek, támogatóinak köszönhetően. A gyerekek vegyes korcsoportot képviseltek, óvodás közös munkától kezdve felsős rajzokig széles skálán díjazták a beküldött munkákat.

Bővebben...

 

Víz világnap száz óvodással

- Ne folyasd fölöslegesen a vizet! – förmedt rá izgatottan az 5 éves kisfiú a mellette fogat mosó társára ebéd után. A jelenet a szolnoki Hold úti óvodában játszódott le, miután a gyerekeknek víz világnapi tanmesét báboztak el pedagógusaik. A programból a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság sem maradhatott ki.

Bővebben...

 

Ovis víz világnap és időpontváltozás

A téliesre fordult koratavaszi időjárás miatt elmarad március 22-i víz világnapi vetélkedő a NEFAG erdei iskolájában. A programot április 5-én rendezi meg Magyar Hidrológiai Társaság Szolnoki Területi Szervezete. Nem befolyásolták a havas, jeges viszonyok a víz világnapi óvodai rendezvényt, ahol száz csöppség ismerkedett játékosan a vízzel. Változatlan az idei képzőművészeti pályázatra beérkezett alkotások kiállítással egybekötött díjkiosztójának időpontja: az esemény március 23-án 11 órakor kezdődik az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Tabák Lajos Galériájában.

Bővebben...

 
További cikkeink...