palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Hallépcső

„Hódlépcső” Kiskörén

Kollégánk a minap kapta lencsevégre Európa legnagyobb testű rágcsálóját, a hódot (Castor fiber) a kiskörei hallépcső középső szakaszán. Megfigyelése szerint az állat a tavaly átadott ökológiai folyosó pihenőtavában ütött tanyát. Mint videofelvételünkön látható, otthonosan érzi magát az új műtárgy-komplexumban a hazánkban védelem alatt álló faj egyede.

Bővebben...

 

Biztonságban áttelelhetnek a halak a kiskörei hallépcsőben

Több természetkedvelő és horgász érdeklődött arról, hogyan telelhetnek át a halak a Komplex Tisza-tó projekt részeként tavaly átadott kiskörei hallépcsőben, szükséges-e valamilyen védekezés a faggyal szemben? Nos, az ökológiai folyosó mentén kialakított három pihenőtó éppen a biztonságos áttelelésüket szolgálja.

Módosítás: (2015. február 12. csütörtök, 10:22)

Bővebben...

 

Tisza-tó: próbaüzemben a kiskörei hallépcső

Olyan létesítményt hoztunk létre, amelyre az egész térség büszke lehet – mondta a Tisza-tavi ökológia folyosó (hallépcső) próbaüzeme alkalmából Kiskörén október 28-án tartott sajtótájékoztatón Lovas Attila, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője.

Bővebben...

 

Tisza-tó: az utolsó simításokat végzik a kiskörei hallépcsőn

Nemsokára megkezdődhet a Komplex Tisza-tó Projekt keretében, Kiskörén épülő ökológiai halátjáró próbaüzeme. Jó ütemben haladnak a kotrási munkálatok is a tóban, valamint a műtárgyfelújítások.

Bővebben...

 

Tisza-tó: célegyenesben a hallépcső építése

A végéhez közeledik a Komplex Tisza-tó Projekt keretében, a Kiskörei Duzzasztómű mellett létesítendő hallépcső építése.  Lényegében az ökológiai folyosó szinte minden pontján teljes lendülettel folyik a munka.

Bővebben...

 
További cikkeink...