palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Környezeti kárelhárítás

Befejeződött az uszadékszedés Kiskörén

Ma délelőtt véget ért a Kiskörei vízlépcsőnél elrendelt III. fokú vízminőségvédelmi kárelhárítási készültség. Ennek keretében a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság június 14. és december 19. között a duzzasztómű felvizéről 436 köbméter kommunális hulladékot (jórészt PET-palackot), 557 (erdei) köbméter tüzelőanyagként hasznosítható szerves anyagot (uszadékfát) és 8254 köbméter egyéb szerves anyagot távolított el.

Módosítás: (2019. december 20. péntek, 08:31)

Bővebben...

 

Példaértékű összefogás a hulladékmentes Tiszáért

Az elmúlt hetek árhullámait követően rekord mennyiségű, uszadékfából és háztartási szemétből - főleg műanyagokból - álló szennyezés érkezett a Kiskörei Duzzasztóműhöz. A hatékony mentesítés érdekében a vízügyi, civil és vállalati oldal összefogott.  Az Országos Vízügyi Főigazgatóság a rakodótér fejlesztését tervezi, a PET Kupa civil környezetvédelmi program részt vesz a kitermelt hulladék szelektálásában és újrahasznosításában, a Coca-Cola globális alapítványa pedig a Hulladékmentes Tisza projekt keretében nyújt anyagi támogatást a helyzet felszámolására. A példaértékű együttműködésről sajtótájékoztatón számoltak be az érintett szervezetek vezetői július 16-án Kiskörén, a KÖTIVIZIG Kiskörei Szakaszmérnökségének panorámatermében.

Módosítás: (2019. július 17. szerda, 10:11)

Bővebben...

 

Levegőztetik a Ráckevei-Dunát

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 34 szakembere vesz részt a Ráckevei-Soroksári Duna-ág szivattyús vízpótlásában és a vízminőség további romlásának megelőzésében.

Módosítás: (2018. augusztus 24. péntek, 07:05)

Bővebben...

 

Rekord mennyiségű katré a Tisza-tavon

A februári jeges ár levonulásától napjainkig 2838 köbméter szerves anyagot és kommunális hulladékot emelt ki a vízből a Tisza-tavi árvízvédelmi szakaszon és a Kiskörei Duzzasztómű előtt a KÖTIVIZIG. Ezen belül 425 köbmétert tesz ki a kommunális hulladék (zömében PET-palack), ami az utóbbi másfél évtizedben itt felhalmozódott legnagyobb szemétmennyiség.

Bővebben...

 

Kárelhárítási gyakorlat a Holt-Tiszán

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságot idén is megkereste a MOL Nyrt. azzal, hogy képzési tervük keretében vízminőségvédelmi - kárelhárítási gyakorlatot terveznek az Alcsi Holt-Tiszán. A már szinte hagyományosnak tekinthető közös gyakorlat keretében május 16-án előzetes egyeztetés történt, a május 19-i tényleges terepi gyakorlat során pedig a szimulált szénhidrogén szennyezés lokalizálását együttműködve hajtotta végre a MOL Nyrt. Szajoli Bázistelepének Létesítményi Tűzoltósága, valamint a KÖTIVIZIG Védelmi Osztaga, ezúttal a korábbiaktól eltérő helyszínen.

Bővebben...

 
További cikkeink...