palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés Környezeti kárelhárítás

Környezeti kárelhárítás

Több mint 10 ezer liter szennyet szivattyúztak le

A vízminőségi mintavétel eredménye szerint főként motorolajat, illetve kisebb mennyiségben gázolajat tartalmaz a szigetszentmiklósi csatornába került szennyező anyag. Ez idáig több mint 10 ezer liter olajat és olajos vizet szivattyúztak le a vízügy szakemberei az érintett területről.

Bővebben...

 

RSD: egy nap alatt 3000 liter olajat távolítottak el

Az ipari búvárok szerint az olajszennyeződés feltehetően nem a zárt szakaszon, hanem a kiömlőnyílásnál került az esővíz-csatornába Szigetszentmiklóson, a Ráckevei-(Soroksári-) Duna-ágnál (RSD). A felmérésük alapján elkészült a több mint 1800 négyzetméternyi szennyezett terület mentési terve. Az elmúlt 24 órában mintegy 3000 liter olajat és olajos vizet távolítottak el a víz felszínéről a vízügy munkatársai. Erőfeszítéseiket a természetvédelmi szakemberek mellett a helyi horgász szövetség tagjai is segítik.

Bővebben...

 

Folytatódik a szennyezés felszámolása a Ráckevei-Soroksári Duna-ágon

A Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársaival egyeztetve dolgoznak a Ráckevei-Soroksári Duna-ágnál történt olajszennyezés felszámolásán a vízügyes szakemberek. Elsőrendű szempont, hogy a védett természeti értékek iránti legnagyobb odafigyeléssel történjen a kármentesítés, ezáltal is megakadályozva a további ártalmakat és csökkentve a környezetet ért súlyos károsodást. Az OVF által elrendelt III. fokú vízminőségi kárelhárításban a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság (KDVVIZIG), az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDUVIZIG, Győr) és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVIZIG, Szolnok) munkatársai együttesen vesznek részt.

Bővebben...

 

KÖTIVIZIG segítséggel sikeresen útját állták az olajszennyeződésnek

Sikeresen útját állták a Ráckevei (Soroksári)-Duna-ágat veszélyeztető olajszennyeződésnek a vízügyi szakemberek és már az eltávolításán dolgoznak. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság azonnal III. fokú vízminőségi kárelhárításai védekezést rendelt el, miután tudomást szerzett a szigetszentmiklósi csapadékvíz-elvezető csatornában megjelent szennyeződésről. A három vízügyi igazgatóság - köztük a KÖTIVIZIG - összefogásában végzett műszaki beavatkozás várhatóan 7-10 napot vesz igénybe.

Bővebben...

 

A Zagyva NEM hulladéklerakó!

El sem tudjuk képzelni, mi készteti arra egyes honfitársainkat, hogy vízfolyásainkat szeméttelepnek használják. A napokban sajnos ennek lehettünk tanúi a Zagyva jászberényi szakaszán, ahol több használt televíziót, illetve képcsövet dobtak a mederbe. Jászberény jegyzőjétől érkezett megkeresést követően a KÖTIVIZIG megkezdte a környezeti kárelhárítást, a Jászberényi Rendőrkapitányságon pedig feljelentést tett ismeretlen elkövető ellen.

Bővebben...

 
További cikkeink...