Magyarország

feed-image

Címlap Védekezés Környezeti kárelhárítás

Környezeti kárelhárítás

Plusz oxigén a halaknak

Az elmúlt években - különösen a forró nyári időszakokban - többször előfordult a  KÖTIVIZIG működési területén is, hogy egyes víztestekben oxigénhiányos állapot alakult ki, s emiatt halpusztulás következett be. A hasonló helyzetek megszüntetésére, mérséklésére mindmáig korlátozottak voltak a lehetőségeink. Mostantól azonban új technológia áll a rendelkezésünkre, amivel gázosító tömlőn keresztül juttathatjuk többlet levegőhöz a vízi élőlényeket.

Bővebben...

 

PET-palack hullám a Tiszán

Sajnos nem először fordul elő, hogy a Tiszán levonuló árhullám nagy mennyiségű – külföldi eredetű - kommunális hulladékot sodor magával. A mostani, éppen Tiszaug térségében tetőző, az ukrajnai heves esőzések következtében kialakult árhullám főleg PET-palackokat szállít.

Bővebben...

 

„Uszadékhegyek” a Kiskörei Vízlépcsőnél

Tavasztól az ősz elejéig több ezer köbméternyi szerves anyag és kommunális hulladék gyűlt össze Kiskörén, a duzzasztómű felvizén. Mivel a rengeteg felhalmozódott uszadék veszélyeztette a vízlépcső elzáró szerkezeteinek, illetve azok mozgató berendezéseinek biztonságos üzemeltethetőségét, szükségessé vált az eltávolításuk.

Bővebben...

 

Feltételezett olajszennyezést számoltak föl a Holt-Tiszán

Vízminőségi kárelhárítási gyakorlat helyszíne volt kedden a MOL szajoli bázisa. A cégóriás létesítményi tűzoltóságának dolgozói, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Védelmi Osztagával közösen, a katasztrófavédelem szakembereinek közreműködésével egy feltételezett olajszennyezést lokalizáltak, illetve számoltak föl.

Bővebben...

 

Oxigénhiány okozta halpusztulás Nagykőrösön

Eddig tisztázatlan körülmények miatt több mázsányi hal pusztult el a nagykőrösi csónakázó tóban.

Bővebben...

 
További cikkeink...