palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Árvízvédelem

Kormánymegbízotti elismerő oklevél a KÖTIVIZIG kollektívájának

Elsőként a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kollektívájának fejezte ki elismerését dr. Kállai Mária, Jász-Nagykun-Szolnok megye kormánymegbízottja kedden, a megyeháza dísztermében tartott ünnepségen, ahol a dunai árvízvédekezésben hősies helytállást tanúsító megyebeli szervezetek képviselőit köszöntötték. Az oklevelet Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatója vette át a megyei védelmi bizottság elnök asszonyától.

Bővebben...

 

Mérnökeink, őreink a „tűzvonalban”

Az árvízi tudósításokban méltánytalanul kevés szó esik (ha egyáltalán megemlítik) a vízügyi szakemberek, köztük a Közép-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság dunai védekezéshez kivezényelt mérnökeinek, őrszemélyzetének felelősségteljes munkájáról. Holott a Szigetköztől a főváros alatt szakaszokig dolgozó munkatársaink rendkívüli árvízi tapasztalataihoz nem férhet kétség, az elmúlt évtizedek rekorder tiszai árhullámai minden tekintetben „megedzették” őket. Műszaki ismereteik, felkészültségük, rátermettségük a mostani dunai árvízvédekezés szakmai irányításában is nélkülözhetetlenek.

Bővebben...

 

További, szakembereinkből álló csapat indul a dunai árvízhez

Az előrejelzések szerint sorra dőlnek meg az eddig mért legnagyobb vízszintek a Dunán. A gigantikus erőket felvonultató védekezésből igazgatóságunk eddig is kivette részét, immár 173 munkatársunk, döntően műszaki irányítóként dolgozik éjjel-nappal a Szigetköztől Komáromig, többségük vasárnap, illetve hétfő óta. Ezen kívül a hét folyamán összesen mintegy másfélmillió zsákot és más, a védekezéshez szükséges eszközöket (fáklya, fólia, helikopteres felfüggesztő kötél stb.) juttattunk el a történelmi léptékű árvízhez. Ma további 17 fős, műszaki irányító, gépész és őrszemélyzet alkotta csapat utazik a leginkább veszélyeztetett térségekbe.

Bővebben...

 

A KÖTIVIZIG dolgozói segédkeznek a dunai árvízvédekezésben

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 80 fős, gátőrök és műszakiak alkotta szakembergárdája utazik vasárnap Győrbe, hogy este hat órától segítséget nyújtson az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóságnak a dunai árvízvédekezésben.

Bővebben...

 

Katrékörkép: hűtőt, porszívót is partra sodort az ár

Egyebek között megközelítően hatvanezer darab PET-palackot, 367 köbméternyi hasznosítható faanyagot, 77 köbméternyi nem hasznosítható vegyes hulladékot (strandpapucs, polifoam napozó), 245 kilónyi (több mint 12 ezer darab) sörös, illetve üdítős dobozt, néhány kiszuperált, a folyók által már garantáltan halogénezett szénhidrogén-mentesített hűtőszekrényt, sőt porszívót is magával sodort a tavaszi árvíz.

Bővebben...

 
További cikkeink...