palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Árvízvédelem

Készültség a Zagyván

A Tiszán kialakult árhullám Szolnoknál várhatóan június 1-2. között tetőzik, 640±15 centiméterrel, ennél a szintnél megjelenik a víz a Mentetlen üdülőövezet mélyebb részein. A Zagyva-Tarna vízrendszer felsőbb szakaszán Tarnaörsnél és Hatvannál megtörtént a tetőzés, jelenleg mérsékelt ütemű apadás figyelhető meg. A Zagyva tetőzése Jászteleknél II. fokú védekezési szint fölött várható.

Bővebben...

 

Árhullám vonul le a Zagyván

A Tiszán kialakult árhullám térségünkben várhatóan június 2-4. között tetőzik, Szolnokon 660±15 centiméterrel, amely szintnél megjelenik a víz a Mentetlen üdülőövezet mélyebb részein. A Zagyva-Tarna vízrendszerben ugyanakkor mindkét ágon jelentős vízszintemelkedések figyelhetők meg. 

Bővebben...

 

Lassú áradás a Közép-Tiszán

A Tiszán levonuló árhullám jelenleg Tokaj térségében tetőzik, felette megkezdődött az apadás, a Közép-Tiszán azonban még áradás tapasztalható. A vízszintek emelkedése miatt a KÖTIVIZIG I. fokú árvízvédelmi készültséget tart fenn a Tisza bal partján, Kiskörétől Fegyvernekig, valamint a folyó jobb partján, Kisköre és Doba között.

Módosítás: (2019. május 29. szerda, 10:37)

Bővebben...

 

Árvízvédelmi készültség a Közép-Tiszán

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság május 27-én 10 órától I. fokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Tisza bal partján, a 10.07-es Fegyvernek-Ledencei és a folyó jobb partján, a 10.03-as Doba-Kanyari szakaszokon, összesen 82 kilométer hosszan.

Módosítás: (2019. május 27. hétfő, 12:59)

Bővebben...

 

Megszűnt az árvízvédelmi készültség a Közép-Tiszán

A kiskörei duzzasztás eredményeként felgyorsult apadás lehetővé tette, hogy a KÖTIVIZIG tegnap 18 órától megszüntesse az elsőfokú árvízvédelmi készültséget a Tisza jobb és bal partján.

Bővebben...

 
További cikkeink...