palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés Árvízvédelem

Árvízvédelem

Ár- és belvízvédelmi tájékoztató

A Zagyva jelenlegi árhulláma tegnap a késő este tetőzött Jászteleknél, a folyó jelenleg végig apad. A Tisza továbbra is lassan árad a középső szakaszon, I. fokú az árvízvédelmi készültség Kiskörétől Fegyvernekig, illetve Dobáig. Ennél magasabb, II. fokú a készenlét a Hortobágy-Berettyó mentén, Berekfürdő és Túrkeve között. A tegnapi enyhe, szeles időjárásnak köszönhetően nem nőtt a belvízi elöntés a KÖTIVIZIG területén.

Bővebben...

 

Ár- és belvízvédelmi tájékoztató

A Tisza árhulláma már elérte a Közép-Tisza vidékét, I. fokú a készültség a Kisköre alatti szakaszon Fegyvernek, illetve Doba térségéig. Árad a Hortobágy-Berettyó is, emiatt tegnap 18 órától II. fokúra emeltük az árvízvédelmi készültség szintjét Berekfürdő és Túrkeve között. A Zagyva jelenlegi apadásának köszönhetően ugyanakkor tegnap estétől I. fokúra mérsékeltük a készültséget a folyó mentén Jászberény és Szászberek között.

Bővebben...

 

Ár- és belvízvédelmi tájékoztató

Újabb területeket öntött el a belvíz a Közép-Tisza vidékén, már 23 ezer hektár áll víz alatt. A folyókon egymást követik a kisebb árhullámok, holnapra a Tisza vízszintje is elérheti az I. fokú árvízvédelmi készültség szintjét.

Bővebben...

 

Véget ért a „jeges” készenlét

Hétfő 17 órától megszűnt az éppen két hónappal ezelőtt elrendelt I. fokú jeges árvíz elleni védekezési készültség a Közép-Tisza vidékén, amely többek között két jégtörő hajó úgynevezett melegen tartását írta elő.

Bővebben...

 

Árvízvédelmi készültség a Zagyván

Az elmúlt napokban a vízgyűjtőre lehullott csapadék árhullámokat indított el a Zagyva-Tarna vízrendszerében, emiatt a Közép Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság február 11-én 11 órától I. fokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Zagyva Szászberek-Jászberény közötti szakaszán. 

Bővebben...

 
További cikkeink...