palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés Árvízvédelem

Árvízvédelem

Megszűnt a készültség a Tiszán, százmillió köbméternyi átemelt belvíz

Az apadás üteme lehetővé tette, hogy tegnap kora estétől megszüntessük az árvízvédelmi készültséget a Tisza igazgatóságunkhoz tartozó szakasza mentén. Így már csak a Zagyva mindkét partján Jászberénytől Szászberekig, valamint a Hortobágy-Berettyó jobb partján szükséges az I., illetve II. fokú készültség fenntartása. A belvíz is visszahúzódott térségünkben, az elöntött terület nagysága 20 ezer hektár alá csökkent. A szivattyúkkal az idén eddig átemelt víz mennyisége megközelíti a százmillió köbmétert.

Bővebben...

 

Csökken az árvízvédelmi készültség a Közép-Tiszán

Felgyorsult az apadás a Tiszán, csökkent az árvízvédelmi készültség. Az apadásra tekintettel tegnap este 18 órától megszűnt az árvízvédelmi készültség a Tisza mentén Kiskörétől Dobáig, illetve a bal parton Fegyvernek térségéig. Az apadás üteme a Szolnoki vízmércénél is meghaladta a napi 20 cm-t. A Zagyván tegnap este kisebb vízszintemelkedés volt tapasztalható, ma reggelre újra apadó tendenciát mutat a folyó. A Hortobágy-Berettyó mentén változatlanul II. fokú a készenlét. A belvíz borította terület nagysága csökken, de továbbra is meghaladja a 20 ezer hektárt.

Bővebben...

 

Óránként egy centis apadás a Tiszán

A Zagyva vízszintje stagnál, a többi folyónkon folyamatos az apadás. A Tisza óránként körülbelül egy centiméteres ütemben húzódik vissza térségünkben. A vízállások azonban indokolják az I. fokú árvízvédelmi készültség fenntartását, a Hármas-Körös jobb partján viszont – a visszaduzzasztással érintett torkolati szakasz kivételével - már nincs szükség a figyelőszolgálatra. A Hortobágy-Berettyó mentén változatlanul II. fokú a készenlét. Továbbra is 20,6 ezer hektárt borít belvíz a Közép-Tisza vidékén.

Bővebben...

 

Folyamatosan apadnak folyóink

Folyamatosan csökken folyóink vízszintje a Közép-Tisza vidékén. A Tiszalökön és Kiskörén a hétvégén megkezdett duzzasztás eredményeként a Tiszán folytatódik a lassú apadás. A Hármas-Körös vízszintje is csökken, tegnap este megszüntettük az árvízvédelmi készültséget Öcsöd és Pusztabánréve között.  A folyó torkolati szakaszán, valamint a Tiszán Kiskörétől Csongrádig, illetve a Zagyva mentén Jászberény és Szolnok között továbbra is I. fokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

Bővebben...

 

Gyorsuló apadás, stagnáló belvízi elöntés a Közép-Tiszán

A Tisza jelenleg levonuló árhulláma vasárnap délután és este érte el legmagasabb, 721 centiméteres vízállását Szolnokon, a tetőzés 79 centiméterrel marad alatta a III. fokú árvízvédelmi készültség elrendelési szintjének. A Tiszalökön és Kiskörén egyaránt megkezdett duzzasztás eredményeként a folyó Szolnok feletti szakaszán felgyorsult az apadás üteme. Továbbra is 20 ezer hektárt borít belvíz a Közép-Tisza vidékén. 

Bővebben...

 
További cikkeink...