palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés Árvízvédelem

Árvízvédelem

Tisza-tó: készenlétben a jégtörő hajók

A jeges árvizekre való felkészülés részeként december 15-től készenlétbe helyezték a jégtörő hajókat a Dunán és a Tiszán – jelentette be csütörtökön Kiskörén Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság műszaki főigazgató-helyettese, az Országos Műszaki Irányító Törzs vezetője a Jégvirág 8-as jégtörő fedélzetén tartott, rövid hajózással összekötött sajtótájékoztatón Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatója társaságában.

Bővebben...

 

Kétfrontos küzdelem gyakorlásképpen

Még feltételezett terroristákkal vívott tűzharc is nehezítette a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság rendkívüli tiszai árvízzel és a legmagasabb fokú vízszennyezéssel szembesülő Védelmi Osztagának munkáját a Szolnokon tegnap tartott védelmi igazgatási gyakorlaton. Néhány órára ugyanis szinte katasztrófahelyszínné változott a Kertváros egy része.

Bővebben...

 

Hullámtér-rendezés a Közép-Tiszán

Az elmúlt két évtized nagy tiszai árhullámai ráirányították a figyelmet az egyenszilárságú védművek és az árvízi tározás megteremtésének szükségességén kívül a hullámtér, azaz a nagyvízi meder vízszállító kapacitásának fokozatos romlására. A tározók megépítése és a védvonalak több helyütt történt megerősítése után ezúttal a hullámtér rendezése kerül sorra, megkezdődik ugyanis a nagyvízi meder vízszállító képességének helyreállítását célzó nagyszabású beruházás Kisköre és Szolnok között.

Bővebben...

 

Véleményezhetőek a nagyvízi mederkezelési tervek

A nagyvízi mederkezelési tervek készítését a „Vízgazdálkodásról” szóló 1995. évi LVII. törvény írja elő, melynek végrehajtását és a tervek tartalmi követelményeit „A nagyvízi meder, a parti sáv, a vízjárta és a fakadó vizek által veszélyeztetett területek használatáról, hasznosításáról, valamint a folyók esetében a nagyvízi mederkezelési terv készítésének rendjére és tartalmára vonatkozó szabályokról” szóló 83/2014. (III. 14.) Korm. rendelet tartalmazza.

Bővebben...

 

A Zagyván sincs már készültség

Tekintettel a Zagyva folyamatos - óránkénti egy centiméteres ütemű - apadására, a KÖTIVIZIG szombat reggel 6 órától megszüntette az I. fokú árvízvédelmi készültséget a folyó bal és jobb partján, Jászberény és Szászberek, illetve Újszász között. Az igazgatóság működési területén így már csak a Hortobágy-Berettyó jobb partján, Berekfürdőtől Túrkevéig – 52 kilométer hosszan - van érvényben árvízvédelmi készültség, mégpedig II. fokozatú.

 
További cikkeink...