palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés Árvízvédelem

Árvízvédelem

A Tisza-tóba érkezett a jégtorlasz

A Tiszán levonuló jeges árral érkező, lassan mozgó jégtorlasz tegnap délután elérte a Tisza-tavat. Az intenzív jégzajlás tegnap 10:00-kor érte el Tiszafüred térségét. A tiszafüredi híd felett újból jégtorlasz alakult ki, mely 21:30-kor indult meg. Egy órával később ugyanez a jégtömeg Tiszaörvény térségében torlódott fel és megállt. Éjfél óta a tiszafüredi hídnál már csak 10%-os jégzajlás tapasztalható. A KÖTIVIZIG megerősített figyelőszolgálattal kíséri a torlasz vonulását. A Tisza-tó menti védvonalakon, illetve a Kiskörei Vízlépcsőnél és a jégtörő hajókon továbbra is III. fokú készültség van érvényben.

Bővebben...

 

Ár- és belvízvédelmi tájékoztató

A Tiszán lassan levonuló mintegy 3 kilométeres jégtorlasz ma hajnalban Tiszadorogma térségébe érkezett, a torlasz ismét megállt és ennek hatására a torlasz alatti folyószakaszokon kisebb apadás tapasztalható. A jégtorlasz lassan halad a Közép-Tisza térsége felé, a KÖTIVIZIG ezért tegnap déltől III. fokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Tisza-tó menti védvonalakon.

Bővebben...

 

Vastag jégpáncélt szakítottak föl a hajók a kiskörei hajózsilipnél

A Jégvirág VII. és Jégvirág VIII. jelű hajók tegnap lassú haladás mellett feltörték a 25-30 centiméter vastag álló jeget a kiskörei hajózsilip felvízi várakozóterén át a felvízi támkapuig. Ezt követően a hajózsilip kamrában, majd az alvízi várakozótéren is darabokra zúzták a hasonlóan vaskos jégpáncélt. Ezzel párhuzamosan megtörténtek a duzzasztóműben és a hajózsilipben a szükséges jégmentesítési beavatkozások.

Bővebben...

 

Munkában a jégtörők Kiskörénél

A KÖTIVIZIG ma reggel 8 órától III. fokúra emelte a jeges árvíz elleni készültséget  Kiskörénél, illetve a Jégvirág VII. és Jégvirág VIII. jégtörő hajókon, amelyek megkezdték a hajózsilip és vízlépcső felvízi várakozóterének jégtelenítését. A beavatkozásra azért van szükség, hogy a Kiskörei Vízlépcsőnél biztonságosan végrehajtható legyen a Közép-Tiszára érkező zajló jégtömeg átvezetése.

Bővebben...

 

Apad a Zagyva, tovább árad a Tisza

Beavatkozásra egyelőre nincs szükség a Felső-Tiszáról érkező árhullám miatt a Tisza-tavon. A Jégvirág VII. és Jégvirág VIII. jégtörő hajók II. fokú jeges árvíz elleni készültségben várják az esetleges indulási parancsot a Kiskörei Vízlépcső biztonságos üzemeltetése érdekében.

Bővebben...

 
További cikkeink...