Magyarország

feed-image

Címlap Védekezés Árvízvédelem

Árvízvédelem

Folyamatosan apadnak folyóink

Folyamatosan csökken folyóink vízszintje a Közép-Tisza vidékén. A Tiszalökön és Kiskörén a hétvégén megkezdett duzzasztás eredményeként a Tiszán folytatódik a lassú apadás. A Hármas-Körös vízszintje is csökken, tegnap este megszüntettük az árvízvédelmi készültséget Öcsöd és Pusztabánréve között.  A folyó torkolati szakaszán, valamint a Tiszán Kiskörétől Csongrádig, illetve a Zagyva mentén Jászberény és Szolnok között továbbra is I. fokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

Bővebben...

 

Gyorsuló apadás, stagnáló belvízi elöntés a Közép-Tiszán

A Tisza jelenleg levonuló árhulláma vasárnap délután és este érte el legmagasabb, 721 centiméteres vízállását Szolnokon, a tetőzés 79 centiméterrel marad alatta a III. fokú árvízvédelmi készültség elrendelési szintjének. A Tiszalökön és Kiskörén egyaránt megkezdett duzzasztás eredményeként a folyó Szolnok feletti szakaszán felgyorsult az apadás üteme. Továbbra is 20 ezer hektárt borít belvíz a Közép-Tisza vidékén. 

Bővebben...

 

Tisza-tó: megkezdtük a duzzasztást

Mint azt vasárnap már hírül adtuk, a Tisza folyó vízjárására való tekintettel március 6-án 6:45 órakor - a Kisköre felső vízmércén mért 709 centiméteres vízállásnál - megkezdtük a duzzasztást a Kiskörei Vízlépcsőnél.

Bővebben...

 

Két napja tetőzés közelében a Tisza Szolnoknál

Szombaton délután megkezdődött a duzzasztás Tiszalökön, vasárnap reggel pedig a Kiskörei Vízlépcsőnél. Ennek köszönhetően intenzívebb apadás várható térségünkben. Jelenleg Szolnok és Csongrád között tetőzés közeli képet mutat a Tisza. Az árvízvédelmi készültségi fokozatok nem változtak, miképp a belvízi készenlét kiterjedése sem módosult. Változatlanul 20 ezer hektárt borít belvíz a Közép-Tisza vidékén. 

Bővebben...

 

Engedni látszik vizeink szorítása

Szolnokon 20 órája változatlan, 716 centiméteres a Tisza vízállása, Kiskörén azonban tegnap óta már 6 centimétert csökkent a szintje. Mivel az apadás mértéke Tiszafüreden elérte a 21 centimétert, ezért péntek kora estétől megszüntethettük az I. fokú árvízvédelmi készültséget a Tisza-tó mindkét partján. Az elöntött terület kiterjedése is csökkent, ám még 21 ezer hektárt borít belvíz a Közép-Tisza vidékén.

Bővebben...

 
További cikkeink...