palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Tisza-tó vízrendszere

Tisza-tó feltöltés 2. lépcső

A Tisza-tó tavaszi feltöltésének első lépcsője 2020. április 5-én befejeződik. A második lépcsőben a Tisza-tó vízszintjét a magasabb nyári vízszintre, a Kisköre-felső vízmércén mért 735±5 cm-es tartományba duzzasztjuk, a vízkészlet növelése céljából, készülve a várható aszályos időszakra. A Tisza-tó tavaszi feltöltésének folytatását - az érkező vízhozam függvényében - az alábbi ütemterv szerint tervezzük végrehajtani. A tározó töltésének végrehajtását és ütemét befolyásolhatja, módosíthatja egy esetlegesen kialakuló és levonuló árhullám.

Módosítás: (2020. április 02. csütörtök, 09:56)

Bővebben...

 

Kezdődik a Tisza-tó feltöltése

A Tisza-tó nyári vízszint beállítását két lépcsőben tervezzük beállítani. Első lépcsőben a Tisza-tó vízszintjét a Kisköre-felső vízmércén mért 690±10 cm-es tartományba emeljük. A Tisza-tó tavaszi feltöltésének első lépcsőjét – az érkező vízhozam függvényében – az alábbi ütemterv szerint tervezzük végrehajtani.

Bővebben...

 

Tisza-tó: műtárgyak nyitása

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a Tisza folyó vízjárására való tekintettel, a Tisza-tó tavaszi feltöltésének megkezdésével egyidejűleg az öblítőcsatornák szabályozó műtárgyai - IV., V., VI., Kis-Tisza, Aponyháti, IX, Kis-Füredi fok, X. - 2020. március 23-án, 8:00 órától nyitásra kerülnek.

Módosítás: (2020. március 23. hétfő, 07:01)

 

Tisza-tó: műtárgyak zárása

A Tisza folyó áradó vízjárására való tekintettel a Tisza-tó VI. és IX. számú szabályozó műtárgyak tiltói, 2020. március 4-én, 10 órától zárásra kerültek, a belső vízterek védelme érdekében.

 

Tisza-tó: tiltók zárása

A Tisza folyó áradó vízjárására való tekintettel a Tisza-tó VI. és IX. számú szabályozó műtárgyak tiltóit a belső vízterek védelme érdekében 2020. február 5-én, 12 órától zárjuk.

 
További cikkeink...