palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Tisza-tó vízrendszere

A kísérleti üzemrend hatása: „haldorádóvá” vált a Tisza-tó

Halbiológiai szempontból eredményesnek tekinthető a több mint egy hónapon keresztül, kísérletképpen beállított 750-5 centiméteres vízszint a Tisza-tavon. A helyszíni vizsgálatok kimutatták: a víztöbblet egyértelműen pozitív hatást gyakorolt a kopoltyúsok szaporodására.

Bővebben...

 

Tisza-tó: küszvágó csérek vették birtokba a depóniát

Küszvágó csér fészkeket, s benne tojásokat fedezett fel a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága a Kis-Tisza átvágása során felhalmozott depónián.

Bővebben...

 

Negyvenéves a Kiskörei Vízerőmű

Érett korba lépett a Kiskörei Vízerőmű, május 23-án ünnepelte 40. születésnapját. A kerek évforduló alkalmából szakmai napot rendeztek a helyszínen, ahol az erőmű múltjáról és jelenéről, a Tisza folyó megújuló energiatermelésben játszott szerepéről tartottak előadást a meghívott szakemberek, köztük Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatója.

Bővebben...

 

Yvett kismértékben emeli folyóink vízszintjét

Mivel nagyobb mennyiségű hó nem halmozódott fel a vízgyűjtőkön és átlagos csapadék hullott, idén tavasszal nem alakult ki jelentős árhullám sem a Tiszán, sem a Zagyván, sem pedig a Hármas-Körösön.

Bővebben...

 

Újjávarázsolják a Hortobágy –Berettyó árvízkaput

A Komplex Tisza-tó Projekt keretében, a Tisza-Körös-völgyi Együttműködő Vízgazdálkodási Rendszert (Tikevir) érintő fejlesztések körében valósul meg a Hortobágy-Berettyó árvízkapu rekonstrukciója. A munkálatok körülbelül harmadával már végzett a kivitelező Békés Drén Kft.

Bővebben...

 
További cikkeink...