palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Tisza-tó vízrendszere

Tisza-tó: zöld fény a bevált téli vízszint-kombinációnak

A természetes vízjáráshoz közelítő, a halak számára monitoring vizsgálatokkal igazoltan kedvező, tavaly is alkalmazott téli vízszint-beállítási kombinációt támogatta a Tisza-tó használatában érdekelt és érintett szervezet megjelent képviselőinek többsége a szeptember 23-án tartott hagyományos kiskörei egyeztető tárgyaláson.

Bővebben...

 

Tisza-tó: túl a kotrási munkák felén

A lepelkotrások 60 százalékával, a vonalas kotrási munkálatok pedig felével már végzett a Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője.

Bővebben...

 

Tisza-tó: kotrások hat helyszínen

A kotrások, mederfejlesztések adják a gerincét a Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezése keretében, a tározóban elvégzendő munkálatoknak.

Bővebben...

 

Tisza-tó: munkavégzés a turistaszezonban is

Habár pillanatnyilag barátságtalanabb arcát mutatja a július, hamisítatlanul tombol a nyár, s ahogy minden évben, a népszerű tározót is turisták ezrei népesítették be. Ezzel nyilvánvalóan megnő annak az esélye, hogy az itt üdülőknek esetleges kényelmetlenséget okozhat a térségben zajló, a Tisza-tó jövője, fenntarthatósága szempontjából azonban elengedhetetlen munka, a Komplex Tisza-tó Projekt megvalósítása.

Bővebben...

 

Tisza-tó: megkezdődik az Eger-patak kotrása

A Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezőjének tájékoztatása szerint a 29. héten megkezdődik az Eger-patak medrének kotrása. A folytatódó rekonstrukció miatt - hétköznap és hétvégén is - 6:00-18:00 óra között lezárják a VI. öblítő csatornát, ami fokozott óvatosságot igényel a vízen arra közlekedőktől.

Bővebben...

 
További cikkeink...